Eppujen lavamestari: ”Vain Rammsteinilla oli isompi tuotanto”

Eppu Normaalin 40-vuotisjuhlakonsertti oli massiivinen ponnistus paitsi bändille, myös av-alan ammattilaisille. Tapahtuman teknisen tuottajan Kari Wikströmin mukaan esiintymislavaa alettiin visioida heti, kun keikan järjestämispäivä varmistui viime syksynä.
Eppu Normaali, Eput Ratinassa, Kari Wikström, suomirock, manserock, tapahtumat, tapahtumatuotanto, Akun Tehdas

Kari Wikströmin mukaan Eppujen 40-vuotiskeikkaa ei voi verrata vuoden 2004 Elävänä stadionilla -konserttiin – millään mittareilla. – Tällä kertaa valo- ja videolaitteita oli niin paljon, ettei vanhan lava olisi kestänyt painoa.

– Siinä oli valokattauksen suunnittelua ja sen sellaista. Minun roolinani oli olla järjen ääni, joka sanoi, mitä voidaan tehdä ja mitä ei, Wikström naurahtaa.
Mediassa esiintyneet tiedot, joiden mukaan Eppujen keikalla olisi käytetty kaikkea Akun Tehtaan kalustoa, ovat Wikströmin mukaan virheellisiä. Kyseessä oli silti yhtiön suurin toiseksi suurin tuotanto koko vuonna.
– Tavaraa tuotiin Ratinaan kahdeksan rekkakuormallista. Ainoastaan saksalaisen hevibändi Rammsteinin keikalla Provinssissa oli tätä enemmän kalustoa lavalla, tekninen tuottaja kertoo.
– Valo- ja videolaitteita oli nyt käytössä erityisen paljon. Kokoluokaltaan tätä keikkaa voi verrata minkä tahansa maailmantähden stadionkonserttiin, hän jatkaa.
Eppujen jättimäinen juhlalava sisälsi muun muassa liikkuvan videoseinän ja orkesterikorokkeen. Lisämausteen stadionin varusteluihin toivat lukuisat tv-kamerat, jotka tallensivat keikan myöhempää julkaisua varten.
Koko komeus nousi paikoilleen runsaassa viidessä päivässä.
– 70 työntekijää teki noin 12-tuntisia päiviä, jotta kaikki saatiin ajoissa valmiiksi. Haastetta toivat stadionin ahdas tunneli ja juoksuratojen uusi mondopinnoite. Molempia piti varoa ihan toden teolla, Wikström kertoo.
– Ja keikan jälkeen kaikki puretaan heti – paitsi lava. Se jää paikoilleen Blockfest-raptapahtuman ajaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?