Ylöjärveläiskeilaaja vakuutti nuorten MM-kisoissa

Tahvanainen lähellä mitalipelejä

Ylöjärveläinen Santtu Tahvanainen esitti vahvoja otteita keilailun nuorten MM-kilpailuissa Yhdysvaltain Lincolnissa. Tänään keskiviikkona päättyneet kisat eivät tuoneet Suomeen mitaleita, mutta Tahvanainen otti nimiinsä tukun hyviä sijoituksia.
Santtu Tahvanainen, keilailu, Ylöjärven keilahalli

Ylöjärven keilahallin kasvatilla Santtu Tahvanaisella menee lujaa. Kansainvälinen arvokisadebyytti tuotti nuorukaiselle tukun hyviä sijoituksia. (Arkistokuva)

Niin yksilö-, pari- kuin joukkuekilpailuunkin osallistunut Tahvanainen saavutti Lincolnissa sijat 15, 15, kahdeksan ja yhdeksän. Kaikkein paras tulos tuli parikilpailusta, jossa Tahvanainen ja Niko Oksanen kolkuttelivat jopa mitalipelien portteja.
Kouvolalaista keilailuseura All Starsia edustavat kaverukset pitivät viimeisen kilpailuerän alla hallussaan alkukilpailun neljättä sijaa. Se olisi riittänyt viemään kaksikon kivikoviin välieriin – jos siis tulos olisi pitänyt.
Viimeinen alkuerä oli kuitenkin erittäin tasokas, mikä pudotti Tahvanaisen ja Oksasen ulos mitalitaistelusta 34 pisteen erolla. Kahdeksatta sijaa voi joka tapauksessa pitää hyvänä saavutuksena – etenkin, kun Suomen toinen pari Teemu Putkisto–Tomas Käyhkö jäi oman alkueränsä hännille.
Yksilökilpailussa Tahvanainen oli paras suomalaisedustaja. Alkukilpailussa ennakkoluulottomasti keilannut arvokisadebytantti nakutti tulostaululle kuuden sarjan pisteet 1 279, mikä takasi hänelle miesten kilpailun 15. sijan. Niko Oksanen oli toiseksi parhaana suomalaisena 20:s.
Neljän hengen joukkuekilpailussa Suomen miehet kamppailivat mitaleista loppuun asti. Norjan, Saksan ja Singaporen kanssa nelossijaa miehittänyttä Kanadaa kiinni ajanut Suomi sortui kuitenkin heikkoon loppuun ja sijoittui lopulta yhdeksänneksi.

Ura vasta alussa

Niin sanotulla lapiotyylillä keilaava Tahvanainen on yksi Suomen lupaavimmista nuorista keilaajista. 19-vuotias pallotaituri on Ylöjärven keilahallin yrittäjän Kyösti Tahvanaisen pojanpoika.
Tahvanainen nousi Suomen keilailuliiton nuorten maajoukkueryhmään viime vuonna. Tänään päättyneet Lincolnin MM-kisat olivat nuorukaisen ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut.
Lincolnin kisojen kokonaispisteissä Tahvanainen sijoittui 15:nneksi. Lupaavan keilaajan kisat päättyivät masters-kilpailun ensimmäiselle kierrokselle, jossa hän hävisi Yhdysvaltain Wesley Low juniorille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?