Saadaanko koirapuisto vihdoin Ylöjärvelle?

Ylöjärveläiset koiranomistajat ovat valitelleet jo pitkään koirapuiston uupumista kaupungistamme. Asiaan saadaan mahdollisesti muutos tulevaisuudessa, jos vuorentaustalaisten alulle panema kuntalaisaloite koirapuistosta etenee valtuuston käsiteltäväksi.
Soile Miettinen (edessä) ja Eila Huokuniemi (takana) houkuttelivat ohi kulkeneita koiran ulkoiluttajia mukaan valokuvaan. Koirat olivat sulassa sovussa – omistajat toivoivat, että sopu jatkuisi tulevaisuudessa oman puiston aitojen sisäpuolella.

Soile Miettinen (edessä) ja Eila Huokuniemi (takana) houkuttelivat ohi kulkeneita koiran ulkoiluttajia mukaan valokuvaan. Koirat olivat sulassa sovussa – omistajat toivoivat, että sopu jatkuisi tulevaisuudessa oman puiston aitojen sisäpuolella.

Silloin kun vuorentaustalaiset karvakuonot Eetu ja Topi sekä Rosalie ja Rasmus haluavat kirmata vapaina valvotuissa olosuhteissa, on niiden suunnattava omistajineen lähimpään Tampereen koirapuistoon – joko Lielahteen tai Tesomalle.

Koirien omistajat, Vuorentaustassa saman kadun varrella asuvat Soile Miettinen ja Eila Huokuniemi, ovat kyllästyneet kuskaamaan lemmikkejään naapurikaupungin puolelle, minkä vuoksi kaksikko on pannut alulle kuntalaisaloitteen, jotta Ylöjärvellekin saataisiin oma koirapuisto. Naisten mukaan Vuorentaustaan kaavailtu koirapuisto vastaisi kaupunkilaisten tarpeisiin, sillä lähikunnista esimerkiksi Nokia ja Pirkkala ovat saaneet omat puistonsa.

– Autottoman ihmisen on hankala lähteä Ylöjärveltä lähikuntien koirapuistoihin. Vuorentaustan koirapuisto olisi keskeisellä paikalla bussireittien varrella, mikä helpottaisi ylöjärveläisten kulkemista, Koirapuisto Vuorentaustaan -kuntalaisaloitetta eteenpäin vievä Soile Miettinen tuumii.

Koirapuisto toisi sujuvuutta teille

Soile Miettisen ja Eila Huokuniemen mukaan koiran ulkoiluttaminen taajamassa on käynyt vähitellen vaikeammaksi. Koirien jätökset aiheuttavat sanomista, jos niitä ei kerätä. Lisäksi vilkkaasti liikennöidyt kevyen liikenteen väylät tuottavat päänvaivaa, koska koirien ja pyöräilijöiden kesken voi sattua helposti yhteentörmäyksiä.

– Esimerkiksi tuolla Vuorentaustasta Haukiluomaan vievällä kevyen liikenteen väylällä pyöräilijät menevät todella kovaa vauhtia. Koiraa olisi kiva päästää nuuskimaan tienreunoille, mutta riskinä on, että pyöräilijän kanssa tulee kolari, Eila Huokuniemi harmittelee.

Lisääntynyt maastopyöräily on  myös aiheuttanut Vuorentaustan metsäalueilla sen, ettei koiraa voi päästää vapaasti kulkemaan pitkässä hihnassa.

– Metsissä oli ennen hyvät koirapolut, mutta nykyisin maastopyöräilijät ovat löytäneet ne, Miettinen sanoo.

Vuorentaustassa monta paikkaa puistolle

Eila Huokuniemen Rasmus-koira tekee tuttavuutta husky-kolmikkoon.

Eila Huokuniemen Rasmus-koira teki tuttavuutta husky-kolmikkoon.

Koirapuisto Vuorentaustaan -kuntalaisaloitteen puuhanaiset ovat pohtineet yhdessä vuorentaustalaisten kanssa paikkoja, joihin koirapuiston voisi sijoittaa. Potentiaalisia ehdotuksia on tullut monta, sillä kaupungilla on Vuorentaustan alueella suuria plänttejä joutomaata.

– Vuorentaustan koulun vieressä on puistoalue, joka soveltuisi hyvin koirapuiston alustaksi. Pohjolantien varressa on soramonttuja, joiden vieressä on myös parkkipaikkoja, Miettinen kertaa.

– Mastontien ja Käyräkujan vaihteessa on peltoalueita ja metsää. Tietysti myös harjun alueella on tilaa yhdelle koirapuistolle, Huokuniemi lisää.

Naiset painottavat, että koirapuiston pitäisi olla hyvien kulkuyhteyksien varrella ja maaston  tulisi olla helppokulkuista, jotta vanhat ja liikuntarajoitteiset pystyisivät tulemaan paikalle koiriensa kanssa.

Puistossa voisi olla myös omat puolensa pienille ja isoille koirille.

Aloitteen on allekirjoittanut nyt noin 80 ylöjärveläistä. Kaiken kaikkiaan allekirjoituksia tarvitaan noin 480, jotta aloite otetaan valtuuston käsiteltäväksi.

– Kyllä koirapuiston pitäisi kuulua nykypäivänä kaupungin tarjoamiin palveluihin, naiskaksikko näkee.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?