Karhen markkinat on kylän kohokohta

Perinteikkäät Karhen markkinat järjestettiin Karhen koululla viime lauantaina jo 17. kerran. Tapahtuma keräsi yli 80 myyjää koulun urheilukentälle. Kävijöitäkin riitti, kun sää suosi.

Jo hyvissä ajoin ennen kuin markkinat edes alkoivat, kylän teiden varret alkoivat täyttyä autoista ja ihmisiä virtasi kohti Karhen koulua.

Myyntipaikat oli tänäkin vuonna loppuunmyyty jo muutama viikko ennen markkinoita.

Karhen koulun vanhempainyhdistys, Karhen koulu, Karhen markkinat

Karhen markkinoiden järjestäjät olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Tiina Isosaari (vas.), Laura Tero, Mari Rajala ja Susanna Friimäki myivät Karhen koulun vanhempainyhdistyksen kojulla muun muassa jäätelöä ja juotavaa.

– Paikkoja on 84, ja ne on kaikki myyty loppuun. Olen myynyt ei-oota muutamille myyjille, Laura Tero Karhen koulun vanhempainyhdistyksestä kertoi.

Markkinoiden väkimäärää on vaikea arvioida, mutta järjestäjät epäilivät, että viime vuonna markkinavieraita oli noin 2 000. Tänä vuonna kävijämäärä pyöri luultavasti suunnilleen samoissa luvuissa.

– Napakymppi tämä tapahtuma taas on. Juuri mietimme, että Ylöjärven kaupunki voisi vähän laajentaa tätä Karhen koulun kenttää, että saataisiin vielä enemmän väkeä tänne, Tero heitti.

Karhen markkinat järjestää Karhen koulun vanhempainyhdistys. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat hallituksen jäsenet, joita on yhdeksän.

– Parkkeeraus on meidän ikuinen ongelmamme. Nyt joutuu parkkeeraamaan teiden varsille ja mahdollisesti kävelemään pitkältäkin, mitä pahoittelemme kovasti.

– Onneksi meillä on reservin aliupseerit apuna osoittamassa parkkipaikkoja. He ovat ihan korvaamaton apu. Olemme syvästi kiitollisia heidän avustaan. Emme  pystyisi mitenkään hoitamaan parkkeeraustakin, koska meitä on melko vähän.

Väkeä jonoksi asti

Markkinoilla oli monenlaista myytävää: vaatteita, hunajaa, linnunpönttöjä, kukkia, leivonnaisia ja tietysti mansikoita sekä muita avomaan herkkuja.

Kova kuhina kävi Karhen Marttojen myyntipisteellä, jolla tarjoiltiin tuttuun tapaan muurinpohjalettuja markkinaväelle. Jonoa riitti lettujen äärelle lähes jatkuvasti.

Paistinlastojen varteen olivat tarttuneet Karhen Marttojen puheenjohtaja Eila Karhuniemi ja Pirkko Vuolle. Taikinaa he olivat valmistaneet yli 40 litraa edellisenä iltana.

– Kauppa käy hyvin, ennen kymmentä jo tuli ensimmäiset asiakkaat. Enemmänkin lettuja menisi. Tässä kilpaa auringon kanssa paistetaan, Karhuniemi kertoi.

Karhen Martat ovat aina markkinoilla mukana. Myyntipaikkakin on monena vuotena löytynyt samasta kentän kulmasta. Puheenjohtajan mukaan markkinoilla on niin mukavaa, että sinne on aina tultava.

– Karhen markkinat ovat vain kerran vuodessa, niin totta kai Martat ovat niissä silloin mukana! Pirkko Vuolle lisäsi.

vihannekset, kesä, Särkilammin marjatila

Särkilammin marjatilan myyntipisteeltä sai ostaa kotimaisia herkkuja.

Särkilammin marjatilan Merita Tasanen oli tullut ensimmäistä kertaa Karhen markkinoille kauppiaaksi.

– Olen ollut muilla markkinoilla myymässä, ja siellä ovat kävijät kyselleet, olenko käynyt näillä markkinoilla, kun täällä on hyvät markkinat. Olen saanut kuulla näistä monena vuonna, joten nyt lähdettiin katsomaan, millaiset nämä ovat.

Tasasella oli myynnissä itse kasvatettujen mansikoiden ja herneiden lisäksi muita kotimaisia herkkuja, kuten porkkanoita, tomaatteja ja sipuleita. Tuoreita vihanneksia hamusivat monet.

– On ollut tosi hyvä tunnelma ja kivasti ihmisiä liikenteessä. Koko ajan on saatu myydä. Nämä ovat olleet hienot markkinat, Tasanen kertoi.

Tunnelman perässä markkinoille

Sää todellakin suosi jälleen Karhen markkinoita. Aurinko paistoi, ja välillä pieni tuulenvire viilensi kentällä kuumaksi käynyttä ilmaa. Ostosten lomassa saattoi jäädä kuuntelemaan haitarimusiikkia kentälle tuoduille penkeille. Toisaalta taukoa saattoi pitää myös kahvikupposen tai hernekeiton äärellä.

Marja Melkas ja Veikko Salo olivat tulleet Karhen markkinoille ensimmäistä kertaa. Ostoksille he eivät ryhtyneet, vaikka kiittelivätkin tarjottavien laajaa kattausta.

auto, liikenne, parkkeeraus, Karhen markkinat

Autoletkat teiden varrella olivat pitkiä. Pisimmillään markkinoille piti kävellä noin puolen kilometrin päästä.

– Nyt ei ole oikein tarvetta ostaa mitään, mutta kiva oli tulla kahville ja katsomaan meininkiä. Mökkinaapurit jo näimme täällä, Melkas sanoi.

Melkas ja Salo kertovat käyvänsä markkinoilla aina, kun sattuvat paikalle.

– Tunnelma vetää markkinoille. Täällä on kesäinen fiilis! Melkas kehui.

Salo antoi kehuja Karhen markkinoille myös sijainnista.

– Tämä on hieno paikka, kun tämä on hieman korkeammalla ja on järvinäköala.

Karhen markkinoiden ensikertalaiset vakuuttuivat tapahtumasta siinä määrin, ettei tämän vuoden käynti jää viimeiseksi.

– Täällä on yllättävän paljon väkeä ja ihan mukava markkinameininki. Tulemme varmasti uudelleenkin, Melkas lupasi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?