Poliisin exit ja brittien Brexit

Poliisilla oli Ylöjärvellä viime vuonna 4 404 hälytystehtävää. Lisäksi puutarhakaupungissa tehtiin viime vuonna 1 943 rikoslakirikosta. Nämä molemmat luvut kasvoivat neljällä prosentilla edellisvuodesta.
Puutarhakaupungissa tapahtuneista rikoslakirikoksista selvitettiin melko tarkalleen puolet. Tutkinta-aika nousi keskimäärin 104 vuorokauteen.

Edellä mainittuja lukuja tuijottaessa, on vaikea ymmärtää Ylöjärven poliisiaseman lakkauttamista.
Ylöjärven poliisiasemalta viestitetään, että poliisiaseman sulkemisen jälkeen hälytysajoajat sekä tutkinta-ajat pitenevät, vaikka asemien lakkautuksista päättänyt sisäministeriö vakuuttaa muuta.

Pitää muistaa, että Ylöjärvellä työskentelevät poliisit tuntevat hyvin niin sanotut poliisin vakiasiakkaat, jotka työllistävät poliisia tasaisin väliajoin. Näiden ihmisten tavoittaminen vaikeutuu, mikäli poliisi hoitaa Ylöjärven tehtäviä jatkossa Nokialta käsin.

Ylöjärven kaupunki vastusti poliisiaseman lakkautusta. Kaupungin johto ei halua, että poliisin Ylöjärven toimipisteen sulkeminen vaikuttaa puutarhakaupungin asukkaiden yleiseen turvallisuudentunteeseen.

Keväällä Ylöjärveltä katosi Postin konttori ja nyt viedään poliisiasema. Peruspalveluiden katoaminen kaivertaa ikävästi kasvukaupungin imagoa.

Jos kummastuttaa poliisiaseman lähtö Ylöjärveltä, niin aika paljon ihmetyttää myös Iso-Britannian lähtö EU:sta. Vaikka brittien ratkaisu tuntuu kaukaiselta asialta täältä katsoen, vaikuttaa Brexit asioihin myös Ylöjärvellä.

Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin-toimiston vetäjä Janica Ylikarjula on muistuttanut, että Brexitin tuoma Ison-Britannian talouden hidastuminen välittyisi haitallisesti myös Suomeen.

Ensimmäisenä tulilinjalla ovat ylöjärveläiset vientiyritykset, jotka tekevät kauppaa Britanniassa. Brexitin vaikutukset vientiin eivät ole nopeita, mutta epävarmuuskin on yrityksille epämiellyttävää.

Jatkossa myös matkustaminen Isoon-Britanniaan vaikeutuu, jos brittipäättäjät asettavat maahan matkaaville turisteille viisumipakon.

Toisaalta ei huonoa, jos ei jotain hyvääkin. Lontoon nähtävyyksiä kannattaa lähteä katsomaan juuri nyt, sillä punnan arvon merkittävä heikkeneminen tekee Isoon-Britanniaan matkustamisesta poikkeuksellisen edullista. Kunpa vielä jokin lentoyhtiö lennättäisi ylöjärveläisiä ja muita pirkanmaalaisia sumujen saarille suoraan Pirkkalasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?