Suurin urakka on jo käynnissä Asemantiellä

Kesän tieurakointi pian täydessä vauhdissa

Tietyöt ovat jokakesäinen juttu. Autoilijoita ne saattavat hetken harmittaa, mutta valmistuessaan uudet tiet ja uudelleen päällystetyt vanhat tiet tuovat taatusti hymyn rattia pyörittävän kuskin huulille. Ylöjärvellä teiden kohentamiseksi huhkitaan tänä suvena monessa suunnassa.
tietyö, keskisaareke,

Puolalaiset työmiehet Radek ja Lukas naputtivat perjantaina keskisaarekkeen kiviä paikoilleen Asemantiellä.

Kesän suurimman tienrakennusprojektin puutarhakaupunkilaiset ovat varmasti jo havainneet.  Asemantien ja Myllytanhuantien välisellä tieosuudella on urakoitu jo jonkin aikaa.

– Kohteessa tehdään liittymäjärjestelyjä ja saareketöitä. Jo aiemmin siellä jatkettiin vesirunkolinjaa. Tarkoitus on muuttaa tien linjaa niin, että tieosuudesta saataisiin aiempaa turvallisempi, työmaapäällikkö Jari Luoma Ylöjärven kaupungista kertoo.

Tietä peruskorjataan tänä kesänä myös Palstatiellä Vuorentaustassa. Samanlainen urakka on tiedossa Tiikontanhualla ja Akselintanhualla keskustan tuntumassa.

Lisäksi uusille kaava-alueille, Työlänojalle ja Viljakkalan Särkäntien alueelle, rakennetaan uusia katuja.

Uutta asfalttia

Päällystystöitä tehdään neljässä eri kohteessa. Näillä tieosuuksilla tien vanhan pinna päälle asennetaan uusi asfalttipinta. Päällystystyöt tehdään pääosin heinäkuun aikana.

Uutta pintaa on luvassa Asuntilantielle sekä Vanhalle Vaasantielle Kolsopintie ja Metsäkylän välille. Suolaniityntiellä Asuntilassa päällystetään Asuntilantien ja Niittyläntien välinen osuus.

Soppeenmäessä uusi asfaltti saadaan Mastontielle K-supermarket Linkin viereisen kiertoliittymän ja Erkontien välille. Myös kiertoliittymä saa uuden päällysteen.

Asfaltointiurakoinnista Ylöjärvellä huolehtii Lemminkäinen Infra Oy, jonka tekninen lautakunta valitsi urakoitsijaksi huhtikuun kokouksessaan.

Liikennettä ohjataan

asemantie, tietyö

Asemantien vilkas liikenne aiheuttaa hieman päänvaivaa tieurakoitsijoille.

Eniten liikenteeseen vaikuttaa tietenkin Asemantien urakka. Esimerkiksi Asemantieltä risteävä Pajulantie on jouduttu katkaisemaan viikoksi. Liikenne alueella on vilkasta.

– Kun seisoskelee työmaalla niin näkee, että kyseessä lienee Ylöjärven vilkkain risteysalue. Ei ole hetkeä, jolloin ei menisi autoa. Jatkuva liikenne aiheuttaa meille tietysti jonkinlaisia liikenteenohjaushaasteita, Jari Luoma pohtii.

Juhannuksen jälkeen Asemantien ja Myllytanhuantien välisellä osuudella aloitetaan asfalttipohjan tekeminen.

– Koko urakka valmistuu heinäkuun loppuun mennessä, Luoma lupaa.

Muissa uusien teiden rakentamiskohteissa liikennehaitat näkyvät vain oikeastaan kyseessä olevien alueiden asukkaille.

Päällystyskohteissa on puolestaan aina väliaikainen liikenteenohjaus.

– Toinen kaista on ainakin osittain suljettu töiden edetessä. Mikkolantien kiertoliittymä Soppeenmäessä päällystetään puolestaan yötyönä, jotta haitta liikenteelle olisi mahdollisimman vähäinen, kunnossapitopäällikkö Jari Koskinen Ylöjärven kaupungista kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?