Huomaamatonta lomakuntoilua

YLUNo niin. Kesä on käsillä ja takana on pitkä alkuvuosi terveellisten elintapojen kanssa painien. Rahka ja aktiivisuusrannekkeet ovat tulleet tutuksi, mutta peilikuva näyttää, että rantakunnossa ollaan. Kauppakeskuksen pukuhuoneen peili ei tosin näyttänyt, mutta ei se ikinä. Vaa’an lukematkaan eivät osoita, että muutosta olisi tapahtunut, mutta lihas onkin läskiä painavampaa.
Edessä on vuoden kohokohta – kesäloma, mutta onko silloin pakko treenata? No ei tietenkään ole. Missään tapauksessa ei kannata pilata vuoden parhaita viikkoja rehkimällä ja hikoilemalla. Liikunnastahan harvemmin voi nauttia, sen parissa ei voi viihtyä. Yksi juoksulenkki voi pilata monta päivää mökkilomasta, sillä endorfiinimyrskyt loistavat poissaolollaan. Unohda siis tietoinen ahkerointi, oikein vietetyllä kesälomalla liikut kuin huomaamatta. Kerron seuraavaksi, miten.
Kaiva mummon pyörä naftaliinista ja kulje sillä. Mummopyörät eivät vaadi kuskiltaan selluliitin paljastavia tiukkoja trikoita eivätkä aerodynaamisesti muotoiltua kypärää, sillä ei nimittäin pääse niin lujaa, että kaatumisen riski olisi todellinen.  Kauppareissulla jäätelöpaketit ja sixpäkit jäävät kauppaan, sillä niiden kuljettaminen on käytännössä mahdotonta – tai ainakin megaraskasta. Toisaalta, tanssilavalla voi siipasta siiderin tai parikin. Liikuttua tulee huomaamatta, jos muistaa täyttää kumit ja rasvata ketjut. Mitä surkeampi fillari sitä enemmän huomaat hikoilevasi.
Ruoho pitää leikata mökillä itse, sillä postimies ei ehdi periferiaan kuin vasta iltapäivällä. Biksut päälle, napit korviin ja menoksi, niinhän se parhaimmillaan menisi ja rusketus olisi taattu. Todellisuudessa leikkuri on viime kesän jäljiltä epäkunnossa, terä jäänyt liian alas ja koska koko kesän kuitenkin on satanut, ylipitkä nurmikko ei ole ehtinyt kuivua.  Sykkeet nousevat tasaisin väliajoin, kun yrität nykiä tasaisin väliajoin sammuilevaa hitonrakkinetta käyntiin. Verenpaineet kohoavat samaa tahtia. Ota hommasta tehot irti ja spurttaa täysiä, kun lähdet delegoimaan hommaa paremmalle puoliskollesi.
Puutarhahommat. Älä kumartele vaan kyyki – perperi kiittää, samoin selkä. Ulkona hikoilusta hyötyy eniten liikkuvuus ja reagointikyky, sillä hyttyset ja paarmat ovat ääntä nopeampia. Haasta perheen teinit kilpailuun kasvimaata kitkiessä: Piste tapetusta hyttysestä, kaksi paarmasta ja viisi kärpäsestä, jokaisesta puremasta vähennetään yksi. Elokuun lopussa pystyt huitaisemaan salamannopeasti vasemmalla kädellä oikean lapaluun alle sekä ylä- että alakautta.
Oma suosikkini ovat erilaiset puutalkoot. Jätä ne suosiolla elokuuksi, sillä kylmiltään niin raskaaseen työhön ei kannata ryhtyä. Toivottavasti ystävällinen setä naapurista on tuonut puut pihaasi ja ehkä jopa pätkinyt ne, muuten homma ei hoidu aivan huomaamattomasti. Kirvestä heilutellessasi unohda hyttysentappokilpailut ja liikkuvuustreenit, jotta liikkuvuus on tallella vielä loman loppuessa. Kyykkää taas jätä kumartelu, selkä kuolee, jos sitä käyttää. Jos aikaa on riittävästi, vie puut liiteriin askelkyykyillä liikkuen. Jos ei ole, vie ne juosten. Jos töihin paluu ei juuri napostele, unohda hanskat, kengät ja kirveen teroittaminen, sillä amatöörit loukkaantuvat puuhommissa yhtä varmasti kuin vapaaottelukehässä.
Ota hyöty irti jalkapallon EM-kisoista ja laadi kisabingo: Minuutti lankutusta aina, kun pelaaja kentällä filmaa. Kymmenen etunojapunnerrusta jokaisesta paitsiosta. Kaksikymmentä dippiä joka kerta, kun mainitaan huuhkajat. Venyttele väliajat. Muista myös motivointi. Minulla on jäätelöannos varattuna jokaista Englannin maalia kohti. Montaa annosta ei tarvitse ensimmäisen ottelun perusteella syödä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?