Fingerstylestä fuusioon

Tampere Guitar Festivalilla nähdään huippunimiä ja erikoisia soittotekniikoita. Ohjelmistossa on paljon muutakin kuin konsertteja.

Luentoja, työpajoja, mestarikursseja, Suomen kitarakatselmus – Tampere Guitar Festival tarjoaa lukuisien konserttien lisäksi monenlaista ohjelmaa kitaransoitosta kiinnostuneille.

Ohjelmassa on ensimmäistä kertaa muiden soitinryhmien kuin kitaran soittajille, opettajille ja opiskelijoille sekä fysioterapia-alan toimijoille tarkoitettu ranskalaisen Marc Papillonin ohjaama The Joy of Playing -luentosarja. Biomekaniikan asiantuntija pureutuu luennoillaan muun muassa soittajan ergonomiaan, tekniikan optimointiin sekä soittamisen iloon.

Tapahtumat sijoittuvat ympäri Pirkanmaata. Esimerkiksi neljä kertaa Grammy-ehdokkaaksi valittu yhdysvaltalainen Stanley Jordan esittelee kahden käden tappingtekniikkaansa Tampere-talossa ja argentiinalainen kitara-bandoneonduo Mirta Álvarez ja Fabián Carbone tulkitsee intohimoisia tangon säveliä Tampere-talon lisäksi Serlachius-museossa Mäntässä.

Myös kotimaisia klassisen kitaran taitajia on hyvin esillä. Esimerkkinä mainittakoon tänä vuonna Emma-ehdokkaana ollut kitaristi Otto Tolonen, joka loihtii Kangasala-talossa Debi Wongin ja Mikko Ikäheimon kanssa esiin Shakespearen draamojen hahmoja.

Tampere Guitar Festival

Konsertteja, kursseja ja luentoja Kangasalla, Pirkkalassa, Nokialla ja Mäntässä 4.–12. kesäkuuta. Ohjelma sivuilla tgf.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?