Pirkanmaan Yrittäjien uusi kilpailu kannustaa kuntia elinvoimaisuuden kehittämiseen

Ylöjärvi satsaa perinteisesti elinkeinopolitiikkaansa

Pirkanmaan Yrittäjät haluaa päästä Suomen Yrittäjien valtakunnallisessa elinkeinopolitiikan mittaristo -kyselyssä ykköseksi. Aluejärjestö vauhdittaa kilpailulla maakunnan kuntia elinvoimaisuuden kehittämiseen.
Jarkko Sorvanto ja Timo Isolähteenmäki

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto (vas.) ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki kokevat, etteivät Pirkanmaan Yrittäjien kilpailuteesit synnytä paljon uutta Ylöjärvelle. – Olemme jo vuosikymmenet hoitaneet yrittäjyys- ja elinkeinopolitiikkaa aktiivisesti. Arjen teot puhuvat puolestamme.

Ylöjärven kaupungin ja kunnallisen elinkeinoyhtiön johto toivottavat Pirkanmaan Yrittäjien uuden kilpailun tervetulleeksi, mutta kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto ja toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki arvelevat, etteivät yrittäjien aluejärjestön ihmiset tiedä, miten pitkän ajan ja miten paljon esimerkiksi Ylöjärvi on satsannut elinkeinoelämän kehittämiseen.
Sorvannon ja Isolähteenmäen mielestä useat maamme kunnat ovat pitäneet kiitettävästi yllä yrittäjyyden edellytysten vahvistamista sekä elinkeinopolitiikan kehittämistä.
– Viime aikoina yrittäjäjärjestön edustajat ovat puhuneet voimakkaasti siitä, että soten toteutuminen toisi kunnat jotenkin täysin uuteen aikakauteen. Esimerkiksi meillä Ylöjärvellä valmistaudutaan valtakunnallisiin historiallisiin muutoksiin aktiivisesti. Kaupunkimme on tehnyt aktiivisesti työtä monella sektorilla. Olemme vastaisuudessakin elinvoimainen kunta, Jarkko Sorvanto sanoo.
– Ylöjärvellä on vuosikymmenien kokemus aktiivisesta yrittäjyys- ja elinkeinopolitiikasta. Kaupunki on ollut erittäin pitkän aikaa mahdollistaja. Tonttipolitiikkamme on aktiivista, ja kaupungin eri palveluissa otetaan yrittäjien toiveet sekä tarpeet määrätietoisesti huomioon, Timo Isolähteenmäki kertoo.
Pirkanmaan Yrittäjät on painottanut voimakkaasti, että kuntien olisi terävöidyttävä hankintapolitiikassa.
Sorvanto ja Isolähteenmäki muistuttavat, että Ylöjärvi on sitoutuneesti mukana Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:ssä, joka on Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven perustama ja omistama hankintaosakeyhtiö.
– KuHa on toiminut erittäin hyvin, kaupunginjohtaja kiittää.
Pirkanmaan Yrittäjät haluaa vauhdittaa lisäksi kuntia ottamaan käyttöönsä yritysvaikutusarvioinnin päätöksentekoonsa.
Sorvanto ja Isolähteenmäki kokevat, että 33 000 asukkaan Ylöjärven kaupungilla on huomattavan pieni virkamieskunta.
– Kaupunkimme toimintakulttuuriin on jo ammoiset ajat kuulunut, että asioiden valmistelussa otetaan huomioon vaikutukset ja seuraukset. Pohdinta on luonnollinen osa valmistelua ja päätöksentekoa, he painottavat.
Sorvanto ja Isolähteenmäki näkevät, että erilaisten kaavakkeiden täyttäminen yritysvaikutusarvioinnin tiimoilta lisäisi tarpeetonta byrokratiaa, josta Ylöjärvi on hankkiutunut tavoitteellisesti eroon.

Titteli palkintona

Pirkanmaan Yrittäjät valitsee tämän vuoden loppupuolella ensimmäisen Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -palkinnon saajan.
Aluejärjestö kannustaa kilpailullaan maakunnan kuntia kehittämään elinvoimatekijöitään.
– Haluamme vauhdittaa myös kuntien ja yrittäjien välistä vuoropuhelua, elinkeinoasioiden päällikkö Marko Keski-Sikilä toteaa.
Ylöjärven Yrittäjien puheenjohtaja Anne Juhola korostaa, että Ylöjärvellä paikallisyhdistyksen ja kaupungin keskusteluyhteys on ollut avoin ja aktiivinen jo vuosikymmenet.
– Kaupunki kysyy aktiivisesti meidän mielipidettämme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?