Siivouspalvelu H &H :sta varttui H & H -puhtaudenhallinta

Haukijärvet miettivät siivousbisneksen uusiksi

Kymmenen vuoden rutistus perinteisellä siivousalalla tarjosi ylöjärveläisille yrittäjille Laura ja Jarkko Haukijärvelle eväät uniikin liiketoiminnan luomiseen. He valloittavat parhaillaan Suomea puhtaudenhallintakonseptillaan, joka tuo esimerkiksi rakennustyömaille aikaisempaa terhakamman otteen siisteyden ja puhtauden jatkuvaan vaalimiseen.
H&H Siivouspalvelu

Ylöjärveläiset yrittäjät Jarkko ja Laura Haukijärvi ovat toimineet vuosikymmenen siivoamisen maailmassa. Nyt yrittäjäkaksikko suuntaa voimakkaasti tulevaisuuteen, sillä se on kehittänyt uuden palvelukonseptin koko toimialalle. Haukijärvet vannovat puhtaudenhallinnan nimiin.

Jarkko ja Laura Haukijärvi tökkivät työhuoneessaan ahkerasti uusia nuppineuloja Suomen karttaan. Eriväriset pallukat näyttävät paikkakunnat, joille Ylöjärvellä pääkonttoriaan pitävä H & H -puhtaudenhallinta on levittäytynyt.
– Olemme jo jokaisessa tärkeässä kasvukeskuksessa, he kertovat.
– Laajentumiselle ei ole esteitä, vaan haluamme sijoittautua kaikkialle, missä alamme töitä on tarjolla, yrittäjäkaksikko vakuuttaa.
– Nyt olemme vahvassa nousukiidossa, Haukijärvet puhkuvat intoa.
Moni ylöjärveläinenkin yrittäjä muistaa Jarkko Haukijärven yrittäjäkursseilta, joita mies on vetänyt jo vuosikymmenen ajan. Hän on saarnannut yrittäjyyden puolesta ja jakanut arjessa koeteltuja käytäntöjä.

Tärkeät oppirahat on maksettu

Haukijärvet juhlivat viime viikonloppuna henkilökuntansa, asiakkaidensa ja yhteistyökumppaneidensa kanssa yrittäjyytensä kymmenvuotista taivalta.
– Mekin olemme opetelleet monet asiat kantapään kautta, he myöntävät.
Vastavalmistuneet tradenomit suuntasivat vuonna 2006 perinteisen kotisiivouksen pariin.
– Silloin ihmiset saivat hyödyntää valtion tarjoamaa kotitalousvähennystä myös siivouspalveluiden ostamiseen. Uskoimme siihen, että yhä useampi antaa kotinsa puhtaanapidon ulkopuoliselle toimijalle, Haukijärvet muistelevat.
– Teimme palveluistamme esitteen, jota jaoimme muun muassa iltalenkkiemme yhteydessä Metsäkylän talouksiin.
– Uurastuksemme palkittiin, ja saimme asiakkaita. Ensimmäisenä toimintavuotenamme saavutimme 30 000 euron liikevaihdon, jota pidimme hyvänä onnistumisena. Palkkasimme ensimmäisen vieraan työntekijän.
Pian Ylöjärven ja naapuripaikkakuntien raiteille ilmestyi autot, joiden ovia peittivät Siivouspalvelu H & H:n tarrat.
Jarkko Haukijärvi korostaa, että uuden toimijan on satsattava markkinointiin ja myyntiin.
– Ilman niitä ei synny tunnettuutta eikä asiakkuuksia, hän kiteyttää.
Haukijärvien liiketoiminta varttui kotisiivouksesta toimisto- ja työpaikkasiivoukseen.
– Kasvun myötä liikevaihtomme kipusi miljoonaan euroon, he sanovat.
Vuosi 2014 haastoi ylöjärveläisyrityksen täysin uudensisältöisen strategian luomiseen. Haukijärvet marssittivat asiakkaiden ulottuville projektisiivouksen.
– Nyt meidän pääkivijalkojamme ovat yrityssiivoukset ja projektisiivoukset, Laura ja Jarkko Haukijärvi kiteyttävät.
Haukijärvet ovat luoneet eri toiminnoilleen omat organisaationsa.
– Nyt meidän kärkenämme on H & H -puhtaudenhallinta, jolla on toimipaikat Ylöjärven lisäksi Helsingissä, Turussa, Oulussa sekä Kuopiossa. Uusia toimipaikkoja avataan koko ajan, he lupaavat.
– Lisäksi rakennamme eri puolille maata alihankintaverkostoa, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parasta ammattitaitoa ja osaamista, Haukijärvet lisäävät.

Tekemistä riittää, toimintatapa uusiksi

Laura ja Jarkko Haukijärvi sanovat, että heidän lanseeraamansa uusi puhtaudenhallintakulttuuri alkaa näkyä ripeästi esimerkiksi suurilla rakennustyömailla.
Heidän mukaansa jokaisen rakennuskohteen suunnitelmallinen puhtaudenhallinta ensimmäisestä lapion iskusta valmistumiseen saakka koituu niin rakennuttajan kuin rakentajan sekä kohteen käyttäjien eduksi.
Haukijärvet konkretisoivat uuden puhtaudenhallintakulttuurin takaavan raikkaan ja kunnollisen sisäilman.
– Lisäksi puhtaudesta huolehtiminen tuo merkittäviä taloudellisia säästöjä, he lisäävät.
Haukijärvet herättelevät, etteivät kaikkien rakennus- ja saneeraustyömaiden eri toimijat huolehdi kiitettävästi siisteydestä ja puhtaudesta.
– Yleensä ongelmat liittyvät siihen, että rakennustyömaalla on suuri määrä eri toimijoita muun muassa alihankkijoina. Jokainen ei tiedosta sitä, että siisteydestä huolehtiminen kuuluu kaikille, he painottavat.

Kiinnostus on suurta

– Suomessa on havahduttu siihen, että rakentamisen aikaisen siivoamisen laiminlyöminen synnyttää mittavia jälkilaskuja, Jarkko ja Laura Haukijärvi kertovat.
Ylöjärveläisyrittäjien mukaan heidän synnyttämänsä toimintakonsepti on herättänyt jo kaikki rakentamisalan keskeiset toimijat.
– Rakennuttajat kiinnittävät asiaan lisääntyvässä määrin huomiota. He alkavat perätä rakentajilta suunnitelmia ja ohjelmia rakentamisen aikaisen puhtaanapidon toteuttamisesta.
– Rakennusliikkeet tekevät puhtaudenhallinnasta puolestaan kilpailuvaltin.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.