Koko koulun musikaali

Tänä keväänä 20 vuotta täyttäneessä Soppeenharjun koulussa syntyi musikaali yläkouluikäisistä nuorista.
Soppeenharjun koulu, musikaali, musiikkiluokat

Nuori energia näkyy Soppeenharjun koulun musikaalissa. Valotekniikka ja tanssijoiden koreografiat ovat oppilaiden itse suunnittelemia. (Kuva: Vilja Pylsy)

Soppeenharjun koululla on tohinaa ja jännitystä, mutta fiilis on korkealla. Reilu vuosi sitten käynnistetty musikaaliprojekti on loppusuoralla, ja siihen on mahtunut paljon tunteita laidasta laitaan. Projekti on tuonut positiivisuutta, energiaa ja tekemisen meininkiä koko kouluyhteisöön.

– Meillä on tänä lukuvuonna ensimmäistä kertaa kolme musiikkiluokkaa, yksi kullakin vuosiluokalla. Tämä ja koulun syntymäpäivä antoivat kimmokkeen isolle yhteisölliselle projektille, joka on nuorten itsensä ideoima ja toteuttama, kertoo toinen musikaalin päävetäjistä, musiikinopettaja Varpu Salmela.

– Nuorten käsikirjoitustyöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran vuoden 2015 keväällä. He ideoivat tarinan, rakensivat henkilöhahmot ja miettivät musikaalin teemat, suurelta osin vapaa-aikanaan, jatkaa uskonnonopettaja Marita Viitanen.

Kaiken se kestää -musikaalissa seurataan yläkouluikäisten nuorten elämän iloja ja suruja yhden lukuvuoden aikana. Päärooleissa esiintyy musiikkiluokkalaisia 8F- ja 9C-luokilta.

– Meillä on myös huima määrä sivuroolien näyttelijöitä, tanssijoita, taustalaulajia, kuorolaisia sekä soittajia. Ekonomian valinnaisryhmä huolehtii musikaalin markkinoinnista yhdessä opettajien kanssa, ja cateringryhmä hoitaa iltanäytösten väliaikatarjoilun, Salmela sanoo.

Näytelmä on suunnattu erityisesti nuorille mutta yhtä lailla myös kaikille nuorten kanssa eläville aikuisille. Musikaalin suositusikäraja on 12 vuotta.

– Musikaali on avannut uusia näköaloja siihen, mitä kaikkea nuorten kanssa voikaan tehdä. Suunnittelemme ensi keväälle konserttia, joka rakentuu elokuvamusiikin ympärille, Salmela iloitsee.

Kaiken se kestää -näytökset

Soppeenharjun koululla 25.–27. toukokuuta kello 12, 27.–28. toukokuuta kello 18 sekä 29. toukokuuta kello 15.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?