Justeeri soi Kurussa

Tyrisevän Torinat siirtyy satamaan ja marssittaa framille vanhat kunnon tukkijätkät.
Savottayhtye Oksetti tunnetaan hersyvistä esityksestään. Joskus saa mennä vähän nuotin vierestäkin. (Kuva: Rauno Tähtinen)

Savottayhtye Oksetti tunnetaan hersyvistä esityksestään. Joskus saa mennä vähän nuotin vierestäkin. (Kuva: Rauno Tähtinen)

Kurun alueella tukinuitto ei ole mikään ennennäkemätön juttu. Viime vuodet vain on ollut vähän hiljaista.

Tänä lauantaina tukkilaislaulut soivat taas, ja varmasti jokunen jätkä nähdään tasapainoilemassa tukin päällä vedessä. Pirkka-Hämeen Jätkäperinne esittelee vanhoja metsäperinteitä kuuden ihmisen voimin. Silloin väännetään närelenkkejä, tehdään keksejä ja varmasti soitetaan vähän justeeria.

− Kerromme perinteestä, pidämme työnäytöksen ja mukanamme kulkee liikkuva metsämuseo vanhoine työkaluineen, kertoo Pirkka-Hämeen Jätkäperinne ry:n puheenjohtaja Olli Lehto.

− Meillä on myös oma yhtye. Kun on kvintettiä, kvartettia ja muuta, niin ajattelimme, että meidän porukkamme nimeksi sopii Oksetti. Me kun soitamme vähän nuotin vierestä, Lehto virnistää.

Entistä itsenäisempi

Jätkien näytös on osa Tyrisevän Torinat -tapahtumaa. Tänä vuonna tapahtuma siirtyy ensimmäistä kertaa Kurun sataman alueelle.

− Järven läheisyys tuo toivottavasti lisää tunnelmaa, sanoo tapahtuman järjestämiseen osallistunut Kurun Yrittäjien puheenjohtaja Tapani Tienari.

Torinoiden toteutuksesta vastaavat Kurun Yrittäjät ry ja ravintola Vänrikki.

Tapahtumapaikan lisäksi on muutakin uutta. Torinat freesautuu ja itsenäistyy: kytkös Pirunpelto-sarjaan ei ole enää tapahtuman keskiössä, vaan hauskaa osataan pitää muutenkin.

− Nyt sarjaan liittyvää on enää tapahtuman nimi. Tyrisevän Torinat on löytämässä paikkansa kunnon kesänavauksena, Tapani Tienari miettii.

Iltapäivän ohjelma on maksuton ja kaikenikäisille suunnattu. Puoli seitsemältä alkavaan iltajuhlaan myydään aluelippuja.

Illan ohjelmassa on muun muassa Aronin Elvis-show ja Juhani Viidan trubaduurikeikka. Juhani Viita myös juontaa tapahtuman.

Tyrisevän Torinat

Kurun satamassa 14. toukokuuta kello 14 alkaen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?