MAL3 kelpasi valtuustolle

Ylöjärven kaupunginvaltuusto ei nähnyt moitittavaa paljon puhutussa valtion ja Tampereen kaupunkiseudun kuntien välisessä MAL3-sopimuksessa. Maankäyttö-, asumis- ja liikenneratkaisuja ohjaavan sopimuksen luonnos hyväksyttiin maanantai-illan kokouksessa ilman äänestystä.
Ylöjärven kaupunginvaltuuston maanantainen kokous oli lyhyin miesmuistiin. Tärkeät päätökset nuijittiin pöytään ilman kinastelua puolessa tunnissa.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston maanantainen kokous oli lyhyin miesmuistiin. Tärkeät päätökset nuijittiin pöytään ilman kinastelua puolessa tunnissa.

Hyväksytty sopimus konkretisoi Tampereen seudun kahdeksan kunnan yhteistä rakennesuunnitelmaa vuodelle 2040. Sopimuksessa kuvaillaan lähivuosien toimenpiteet rakennesuunnitelman toteuttamiseksi.
Usea Ylöjärven valtuutettu kehui MAL3:a puutarhakaupungille erittäin myönteiseksi. Katja Luojus (kok.) oli erityisen ilahtunut sopimukseen kirjatusta Kolmenkulman alueen voimakkaasta kehittämisestä.
Minna Sarvijärvi (kesk.) puolestaan kiinnitti huomiota Ylöjärveen kohdistuviin liityntäpysäköintiin ja kävelyn sekä pyöräilyn edistämiseen liittyviin hankkeisiin. Sopimuksen mukaan Matkatien liityntäpysäköintiä parannetaan ja Tampere-Ylöjärvi-välin pyöräilyreittiä kohennetaan.
– Toivon, että Ylöjärvellä pidetään mielessä myös kaikki jo olemassa olevat kevyen liikenteen väylien tarpeet, Sarvijärvi huomautti.
Vuosia 2016–2019 koskeva MAL3 on määrä hyväksyä muissakin Tampereen kaupunkiseudun kunnissa vielä tämän kuun aikana. Jos sopimus toteutuu, se takaa alueen hankkeille noin sadan miljoonan euron rahoituksen valtiolta.
– Tulokset näkyvät toivon mukaan muutaman vuoden päästä esimerkiksi nykyistä sujuvampana liikenteenä, Seppo Peltola (sd.) sanoi.

Tontit Esperille ja JHS:lle

Ylöjärvelle lähiaikoina aukeavat yksityiset vanhusten hoivakodit saavat seuraa kehitysvammaisten hoitokodista. Asia varmistui, kun valtuutetut hyväksyivät hoivapalveluyritys Esperi Care Oy:n tonttivuokraushakemuksen.
Yhtiö havitteli tonttia Kirkonseudun Ojapuistosta ja sai sen. Pisaratie 2 -nimisellä tilalla sijaitsevalle runsaan 5 200 neliömetrin maa-alalle on tarkoitus rakentaa noin 950 kerrosneliömetrin hoitokoti.
Teivon paloaseman viereen puolestaan on nousemassa kourallinen toimitila- ja hallirakennuksia. Tämän hankkeen takana on tamperelainen rakennusyhtiö JHS-Rakenne, joka suunnittelee koko toimintansa siirtämistä Ylöjärvelle lähivuosien aikana.
Kaupunginvaltuusto päätti myydä JHS:lle sen toivoman 10 000 neliömetrin kokoisen tontin. Yhtiö aikoo rakentaa paikalle yhteensä noin 4 200 neliömetriä tarvitsemiaan tiloja.
Mika Kotiranta (kok.) oli 320 000 euron kaupasta riemuissaan.
– Tämä on hyvä päänavaus Teivo 2 -yritysalueelle. Teivon ABC:n eteläpuolella olevien tonttienkin tilanne on etenemässä, eli liikkeelle on lähdössä peräti kolme hanketta, hän paljasti.

Päättäjät pian kesälomille

Maanantai-illan lyhyt kokous oli Ylöjärven kaupunginvaltuustolle sen kevätkauden toiseksi viimeinen. Kesäkuun alussa pidettävän seuraavan kokoontumisen jälkeen valtuusto vetäytyy parin kuukauden mittaiselle kesätauolle.
Kaupunginhallituksella on edessään vielä kolme kokousta ennen kesälaitumille kirmaamista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?