Nyt lauletaan Viitaa

Viihdekuoro Sauriat tulkitsee Lauri Viidan tekstejä ja pyrkii tuottamaan mielihyvää niin itselleen kuin kuulijoille.

Ylöjärveläisillekin tuttu viihdekuoro Sauriat esiintyy Kyröskosken Koskilinnassa tänä sunnuntaina. Konsertin motto on Elämän sain soimaan.

− Luvassa on tunnelmia Lauri Viidan Pispalasta New Yorkiin sekä kuorosovituksia viihdeklassikoista, kertoo kuorolainen Satu Paronen.

Tamperelainen viihdekuoro Sauriat on noin 30 laulajan sekakuoro, joka pyrkii esittämään yleisöä puhuttelevaa ja ajatuksia herättävää ohjelmistoa. Kapellimestari ja kuoronjohtaja Risto Hiltunen korostaa erityisesti tekstiä. Hiltunen on johtanut viihdekuoroa peräti 37 vuotta, ja hän yrittää pitää ohjelmiston monipuolisena, laulamisharrastuksen haasteellisena ja samalla leppoisana. Tärkeää on yhdessä laulamisen tuoma mielihyvä, ja sitä kuorolaiset haluavat jakaa myös kuulijoilleen.

Kuoron lisäksi konsertissa esiintyvät Valtteri Yrjölä ja Aarre Aalto. Yrjölä on hämeenkyröläinen laulaja, joka on opiskellut Sibelius-Akatemian Oopperastudiossa ja laulanut Suomen Kansallisoopperan kuorossa. Hän opiskellut laulamista Italiassa ja perehtynyt erityisesti Verdin oopperoihin. Aalto on viljakkalalainen pitkän linjan lauluharrastaja. Ensikonserttinsa hän piti vuonna 1994.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Lauri Viidan syntymästä. Siksi Sauriat valitsi ohjelmistoonsa Jukka Siikavireen sävellyksiä Lauri Viidan runoihin. Lisäksi konsertissa kuullaan kuorosovituksia kotimaisista viihdeklassikoista ja jokunen ulkomainenkin hitti.

Elämän sain soimaan -konsertti

10. huhtikuuta kello 16 Kyröskosken Koskilinnassa (Koskilinnankuja 3).

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?