Joukkue on pysymässä hyvin kasassa

Uplakers uusi pronssimitalin

Ylöjärven Uplakers voitti viime vuoden tapaan jääkiekon II-divisioonan Hämeen lohkossa pronssia.
Hyökkääjä Joel Linnas (6) keräsi kolme tehopistettä pronssiottelussa, jossa Uplakers ei yltänyt aivan parhaimmilleen. (Kuva: Video Kalliala)

Hyökkääjä Joel Linnas (6) keräsi kolme tehopistettä pronssiottelussa, jossa Uplakers ei yltänyt aivan parhaimmilleen. (Kuva: Video Kalliala)

Ylöjärvellä pelatussa pronssiottelussa kaatui Ruoveden seurakunnan Atleetit maalein 6–4.
Pronssimatsissa Uplakersin sankariksi nousi Henri Lintulaakso, joka tykitti kypärätempun vieraiden verkkoon. Lintulaakso osui avauserässä kaksi kertaa ja toisessa erässä kerran.
RuoSkA nousi 5–2-tappioasemasta maalin päähän, mutta Niilo Lähteen kolmannen erän puolivälissä iskemä Uplakersin kuudes maali katkaisi vieraiden selkärangan.
Lintulaakson ohella Joel Linnas keräsi kolme (1 + 2) tehopistettä. Maalinteossa Uplakersista onnistui myös Jani Kalliomäki.
Jiri Kumpuvaara koppasi kotijoukkueen tolppien välissä 30 laukausta.
Uplakersin päävalmentaja Kari Leivo on tyytyväinen pronssipelin lopputulokseen, vaikka myöntääkin, ettei joukkue saanut itsestään parasta irti välieräpettymyksen jälkeen.
– Oli vaikea löytää viimeistä puristusta. Sellainen lopullinen itsensä likoon laittaminen puuttui, joka näkyi sitten puolustuspelaamisessa. Peli oli vähän huolimatonta, mikä on ymmärrettävää. Onneksi vastustajakaan ei ollut parhaimillaan, Leivo sanoo.

Onnistunut  talvi

Hämeen lohkon voitti Hoki Klupi Hyvinkää, joka murskasi finaaleissa Kangasalan Kisa-Eaglesin. H. K. H etenee Suomi-sarjan karsintaan.
Vaikka Uplakers ei yltänyt aivan kirkkaimpaan mitaliin, on Kari Leivo erittäin tyytyväinen ylöjärveläisjoukkueen kauteen.
– Kyllä tässä on erittäin positiivinen mieli. Meillä oli pitkä hyvä jakso ennen joulua ja se oli jotakin ihmeellistä. Tyytyväinen täytyy olla, Leivo sanoo.
Ensi kaudeksi jäi kuitenkin vielä jotakin hampaankoloon.
– Kangasalan porukasta (Kisa-Eagles) on tullut meille eräänlainen peikko. Siitä pitää päästä yli.
Leivon mukaan koko ylöjärveläisjoukkue onnistui hyvin, vaikka tietenkin muutama yksilö nousi muita enemmän esiin.
– Maalivahti Jiri Kumpuvaara antoi meille mahdollisuuden voittaa. Ja tietenkin ykkösketju (Lassi Niemenmaa – Kalle Niemenmaa – Turo Mikkola) pelasi vahvan kauden vaikka olikin hieman vaisu loppupeleissä. Mutta kyllä ketju oli tehokas melkein joka pelissä.
Leivon mukaan joukkue vetää nyt hetken henkeä, vaikka pelaajat varmasti käyvätkin jäällä pyörähtämässä. Harjoittelu ensi kautta varten aloitetaan myöhemmin keväällä.
Leivo odottaa, että Uplakers on ensi kaudella entistä vahvempi.
– Joukkue pysyy varmasti aika hyvin kasassa. Ainakaan vielä kukaan ei ole ilmoittanut lähtevänsä. Meillä on edelleen  hyvin nuori joukkue. Nyt saimme lisää kokemusta ja on kiva katsoa, miten se näkyy ensi kaudella, päävalmentaja tuumaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?