Ryhti päätti kautensa viisieräisen voittoon

Ylöjärven Ryhdin naiset saivat urakoida täyden iltapuhteen Raision Urheilijoita vastaan kauden viimeisessä ottelussa.
Passari Emmi Jalonen oli tyytyväinen joukkueen kevätkaudesta, jolloin tavoite sarjapaikan säilyttämisestä täyttyi. Syyskauden katkerat tappiot viisieräisissä otteluissa kaivelivat mieltä, mutta kaudesta jäi suuhun hyvä maku.

Vieraiden olisi karsintoihin päästäkseen pitänyt voittaa ottelu suoraan kolmessa erässä, joten Ryhti sai lähteä peliin varsin vapautunein fiiliksin.
Vapautuneisuutta kesti kaksi erää, sen jälkeen alkoi raataminen. Raatamisen tuloksena Ryhti nappasi sunnuntai-illan ottelusta voiton erälukemin 3–2 (25–22, 25–14, 22–25, 13–25, 15–11).
RaisU näytti kahdessa ensimmäisessä erässä olevan Ryhdin neidoille suupala vain. Sen peli oli virheiden sävyttämää, kun taas kotijoukkue noudatti annettua taktiikkaa ja surffaili vakuuttavasti erävoittoihin.
Toinen erä päättyi Tiia-Maria Karjalaisen ässäsyöttöön ja ilta näytti olevan nopeasti ohi.
– Pelattiin tosi hyvin, rohkeasti ja vapautuneesti. Kaikki onnistui, joukkueensa parhaana palkittu passari Emmi Jalonen kuvaili kahden ensimmäisen erän tapahtumia.
Kolmatta erää tahkottiin tasaisesti puoliväliin asti, kunnes RaisU onnistui kiskomaan viiden pisteen kaulan emäntäjoukkueeseen.
Jenni Tolppanen oli korvannut liberona aloittaneen Sonja Laitisen ja koko joukkueen vastaanotto petti. Samaan aikaan raisiolaiset loivat painetta parantamalla otteitaan sekä syöttö- että puolustuspelissä. Erä oli tasainen, mutta RaisU venyi voittoon tarvittaviin pisteisiin.
Laitinen palasi kentälle neljänteen erään, mutta taikatemppuihin ei liigakokemuksellakaan pysty. Ryhdin peli romahti ja se oli pahimmillaan yhdeksän pistettä vierailijoita perässä.
– Henkimaailman peli. Vastustajan pallot rupesivat nousemaan ja meidän kärsivällisyys ja ajatus pettivät. Unohdimme taktisen pelaamisen, Ryhdin valmentaja Heikki Kosonen kuvaili neljättä erää.

Pakko voittaa viides erä

RaisU aloitti viidennenkin erän vahvasti kipaisemalla kolmen pisteen johtoon.
– Rauhoitimme itsemme ja ajattelimme, että kauden viimeinen peli on vain pakko voittaa. Kaudella on tullut viidennessä erässä niin monta kertaa turpaan, Jalonen kuvaili joukkueen tuntemuksia ratkaisupaikassa.
Karjalaisen hyvän syöttöputken aikana Ryhti tasoitti pelin lukemiin 5–5 ja meni vielä viiden pisteen johtoon.
– Se, ja fiksu torjuntapuolustus-pelaaminen tuottivat meille pisteitä. Nousu heikon erän jälkeen osoitti meiltä henkistä vahvuutta, Kosonen iloitsi.
Koko ottelu ratkesi RaisUn päävalmentajan Sami Laihon nappaamaan varoitukseen ja sitä myöten ilmaiseksi saatuun 15. pisteeseen.
– Voittaminen on tärkeää, ja sitä tässä opetellaan. Sekä vastustajan antaman paineen käsittelyä, Kosonen totesi.
Ryhti varmisti paikkansa ykkössarjassa, mutta tyttöjen kausi jatkuu vielä A-tyttöjen välieräturnauksessa sekä huhtikuisissa finaalipeleissä.