Kaupunki liikuttaa lomailijoita viikonloppuun saakka

Sporttisirkus kiertää taas

Hiihtolomaansa Ylöjärvellä viettävien perheiden on tänäkin vuonna turha tuskailla tekemisen puutetta. Vaikka moni harrastus on tauolla, kaupungin järjestämiä liikuntatempauksia järjestetään joka päivä jossakin. Iloiset sporttitapahtumat ovat jo ehtineet vakiinnuttaa asemansa puutarhakaupungissa.
Nelivuotias Ronja Pöntinen kokeili maanantaina rohkeasti melkein kaikkia urheilutalon liikuntapisteitä. Trampoliini taisi olla yksi suosikeista.

Nelivuotias Ronja Pöntinen kokeili maanantaina rohkeasti melkein kaikkia urheilutalon liikuntapisteitä. Trampoliini taisi olla yksi suosikeista.

Ylöjärven urheilutalolla kävi maanantaina vilske. 115 lasta kiljui ja 60 aikuista hymyili, kun koko perheen liikuntatapahtuma liikutti pieniä viikareita leikin varjolla.
Kyseessä oli lähtölaukaus kaupungin liikuntapalveluiden tämänvuotiselle hiihtolomaohjelmalle. Liikunnanohjaaja Jaana Lammisen mielestä voidaan jo hiljalleen puhua perinteestä.
– Tämä taitaa olla viides vuosi, kun näitä tempauksia järjestetään. Jos nyt lopettaisimme, moni saattaisi ihmetellä, hän naurahtaa.
Maanantain tapahtuman kävijöistä suurin osa oli 6–7-vuotiaita. Heidän ilokseen paikalle oli tuotu muun muassa trampoliini, pomppulinna ja jos jonkinlaisia muitakin liikkumiseen rohkaisevia apuvälineitä.
Tiistaina sama sirkus jatkoi matkaansa Viljakkalaan. Huomenna torstaina vuorossa on Kuru.
– Lisäksi meillä on ilmaisia yleisöluisteluvuoroja jäähallilla ja vesijumppaa uimahallilla. Sanoisin, että ohjelma on aika perinteinen, liikuntakoordinaattori Sini Kukkonen kuvailee.

Taustalla lisävoimat

Kaupungin liikunnanohjaajien lisäksi lapsia innosti hikoilemaan mystinen Turtles-mies. Maskin takana oli tamperelainen Sami Viitala eli Pelle Sam.

Kaupungin liikunnanohjaajien lisäksi lapsia innosti hikoilemaan mystinen Turtles-mies. Maskin takana oli tamperelainen Sami Viitala eli Pelle Sam.

Jaana Lammisen mukaan iso syy lomaliikuntatapahtumien pysyvyydelle ovat olleet parantuneet resurssit. Vielä viime vuosikymmenellä Ylöjärven liikuntapalvelut ei olisi pystynyt järjestämäään nykyisen kaltaista ohjelmakattausta – ainakaan säännöllisesti.
– Kun uimahallin remontti valmistui, kaupunki palkkasi neljä uutta liikunnanohjaajaa. Sen jälkeen meillä on ollut niin paljon työvoimaa, että vaikka osa olisikin lomalla, tällaiseen riittää rahkeita, Lamminen kertoo.
Suurin osa Ylöjärven liikuntaviikkojen tapahtumista on ilmaisia. Tästä huolimatta niiden tarkoituksena ei ole houkutella kävijöitä kaupungin maksullisten liikuntapalveluiden pariin.
– Ei, koska lomaviikoilla järjestämme nimenomaan tavallisesta poikkeavaa ohjelmaa. Kurua lukuun ottamatta meillä ei esimerkiksi ole lasten liikuntaryhmiä missään, Sini Kukkonen huomauttaa.
Maanantaina poikansa Leevin urheilutalolle tuonut Matti Palo on käynyt lomaliikuntatempauksissa parisen kertaa. Hän toivoo, että tapahtumat saisivat jatkoa vastakin.
– Tämä on juuri niitä asioita, joista kaupungin ei pitäisi säästää. Lomalla tarvitaan liikunnallista tekemistä – mielellään joka päivä, Palo mietti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?