YIlvekselle tyly oppitunti liigamestareilta

Tamperelaiset varmistivat kullan Ylöjärvellä

Ylöjärven Ilveksen futsalnaiset päättivät liigakautensa kotipelit kirvelevään tappioon. Lauantaina urheilutalolle vierailulle saapunut FS Ilves vei pisteet mukanaan vakuuttavasti numeroin 5–10 (2–8). Tulos varmisti tamperelaisille jo kolmannen perättäisen Suomen mestaruuden.
Tämä näky toistui lauantaina usein: FS Ilveksen Jenni Häkli karkaa maalintekoon. Tehohyökkääjä kuritti YIlvestä neljästi. (Kuva: Kari Häkli)

Tämä näky toistui lauantaina usein: FS Ilveksen Jenni Häkli karkaa maalintekoon. Tehohyökkääjä kuritti YIlvestä neljästi. (Kuva: Kari Häkli)–

Ennakkoluulottomasti kotikentällään pelannut YIlves starttasi ottelun lupaavasti, mutta maalinteossa onnistui ensimmäisenä FS Ilves. Anni Karelehdon vajaan kuuden minuutin jälkeen antama vapaapotku upposi verkon perukoille kesken kotijoukkueen muurin rakentelun.
Pari minuuttia tästä Eveliina Reponen toi YIlveksen tasoihin, mutta vieraat kuittasivat osuman nopeasti – jälleen vapaapotkulla.
Löysästi puolustanut YIlves päästi tamperelaiset vielä kahdesti maalintekoon, ennen kuin se iski itse. Rosa Sirenin 2–4-kavennus oli kuitenkin laiha lohtu, sillä ylivoimainen FS Ilves iski jakson loppuhetkillä peräti neljä maalia lisää. Tyypillisesti maalit seurasivat YIlveksen harhasyöttöä tai pelaajavartioinnin epäonnistumista.
Myös ottelun toinen jakso oli maalirikas. Jonkinlainen ilonaihe lienee, että YIlves onnistui maalinteossa kolme kertaa vieraiden kahta vastaan.
Maalitilastoa täydennettiin ensimmäisen kerran, kun toista jaksoa oli pelattu yli puolet ja YIlves oli hiljalleen ottanut hallinnan pelistä. Rosa Siren survoi maalinedusruuhkasta toisen maalinsa ajassa 31.09. Pari minuuttia myöhemmin oli Anni Paukkusen vuoro yllättää tamperelaisten maalia vartioinut Emiilia Syvänen kaukolaukauksella.
Vieraiden innostuttua hetkittäin hyökkäämään YIlveksen puolustuksen aukkopaikat löytyivät vielä kaksi kertaa, kun Karelehto ja Jenni Häkli iskivät pallon verkon perille parin minuutin välein. YIlves sanoi kuitenkin viimeisen sanan Veera Allosen 5–10-maalin myötä.
Ottelun loppulukemat kertovat kaiken olennaisen joukkueiden välisestä tasoerosta.

Nelossija vielä haarukassa

Urheilutalon tulos tarkoittaa, että FS Ilves on naisten futsalin Suomen mestari kaudella 2015–2016. Joukkueella on saavuttamaton kuuden pisteen etumatka sarjakakkosena majailevaan Golden Futsal Teamiin.
Ylöjärveläisten asema sen sijaan heikkeni. Torniolainen FTK voitti viikonvaihteessa molemmat vierasottelunsa ja nousi YIlveksen ohi sarjataulukon nelossijalle.
Viidentenä jatkavalla YIlveksellä on vielä mahdollisuus nostaa sijoituksensa paremmaksi sarjan viimeisellä ottelukierroksella. Tulevana viikonloppuna ylöjärveläiset kohtaavat juuri FTK:n vieraissa.
Mitaleille YIlves ei enää voi nousta, mutta nelossija on täysin joukkueen omissa käsissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?