Satu ystävyydestä

Ystävyys on saduissa usein tekemistä ja toimintaa. Yhdessä saadaan aikaan kivoja asioita.

Kerran kuussa Annukka Mallat pakkaa kassiinsa pari kolme kirjaa ja suuntaa Viljakkalan kirjastoon. Mallat vetää kirjastossa satutunteja.
– Osallistujat ovat iältään noin kolmesta seitsemään vuotta. Yleensä paikalla on 10–15 lasta kerralla, Mallat kertoo.
Satujen lukemisen lisäksi Annukka Mallat vetää laululeikkejä tai innostaa lapsia riimittelemään. Itse osallistuminen on oiva välipala kuuntelemisen lomassa.
Satutunnelmiin eläydytään kirjaston kokoustilassa.
– Ei meillä ole yhtä hienoa satutuntitilaa kuin Ylöjärven pääkirjastossa, mutta paikka on viihtyisä, Mallat hymyilee.
Sunnuntaina olevan ystävänpäivän kunniaksi Annukka Mallat on valinnut seuraavalle satutunnille tarinoita, jotka kertovat ystävyydestä. Niitä ei tarvinnut etsimällä etsiä.
– Ystävyyttä käsitteleviä satuja on todella paljon! Etenkin eläinten välisestä ystävyydestä kertovia tarinoita löytyy niin paljon, että valinnan vaikeus uhkasi.
Maanantaina satutuntilaiset kuulevat muun muassa sadun Lumiukon ystävät.
Annukka Mallat miettii, että ystävyys näyttäytyy saduissa usein toimintana. Porukalla yhdistetään voimat ja taidot, koska joku on haka yhdessä asiassa ja joku toisessa. Yhdessä saadaan yleensä aikaan hyvää – ja lopuksi ehkä kikatetaan mahat kippurassa.
Esimerkiksi Lumiukon ystävät kertoo, kuinka lumiukon tekeminen luonnistuu ystävysten kesken. Pikkukarhu jaksaa pyörittää isot lumipallot, näppärä saukko hakee oksia ja pupu lahjoittaa porkkanansa lumiukon käyttöön.

 

Ystävänpäivän satutunti Viljakkalan kirjastossa 15. helmikuuta kello 18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?