Todellinen terapiabändi

Tulevat Anopit tuottaa iloa itselleen ja muille. Biiseissä soivat narubasso ja sarkasmi.
− Usein kappaleemme kertovat naiseudesta, vanhenemisesta, kriiseistä ja miehistä, paljastavat Eeva Rowe (vas.), Leena ”Lennu” Sihvonen ja Leena Lakkala. Heidän lisäkseen bändiin kuuluu Sari Kiviranta, Arja Kytöharju ja Tiina Neuvonen.

− Usein kappaleemme kertovat naiseudesta, vanhenemisesta, kriiseistä ja miehistä, paljastavat Eeva Rowe (vas.), Leena ”Lennu” Sihvonen ja Leena Lakkala. Heidän lisäkseen bändiin kuuluu Sari Kiviranta, Arja Kytöharju ja Tiina Neuvonen.

Petsamon sekakuoron viikonloppuleirillä se alkoi. Ilta oli hulvaton, ja seuraavana aamuna ajatus vasta liitelikin. Laulukaverit alkoivat vitsailla, keiden kuorolaisten lapset voisivat mennä keskenään naimisiin. He kun sattuivat olemaan sopivasti saman ikäisiä.
Leena Lakkala keksi kuoron uunituoreelle alajaostolle oman nimenkin: Tulevat Anopit.
Kuoroleiristä Kangasalla on nyt kymmenen vuotta. Ketkään lapsista eivät ole päätyneet kimppaan, mutta kuusihenkinen bändi porskuttaa. Takana on noin 150 keikkaa ja yhteiset 250-vuotisjuhlat.
Ohjelmistossa on tuttuja sävelmiä, jotka on sanoitettu uusiksi. Tulevat Anopit rustaavat sanoja itsekin, mutta esimerkiksi Mutsit-kappaleen sanat teki ylöjärveläinen Kimmo Ojala.
Esiintyessä tunteet näkyvät ja kuuluvat. Täydellinen anoppibiisi on vauhdikas, rempseä ja kuusikon elämäntilanteeseen sopiva. Sarkasmia ei vältellä.
− Sävy on aina positiivinen. Meidän biiseistämme kukaan ei voi pahoittaa mieltään, Lakkala vakuuttaa.
Alkuvaiheen a cappella -meininki on tehnyt tilaa soittimille. Väriä ja rytmiä kappaleisiin antavat muun muassa narubasso, pyykkilauta, kazoo ja djemberumpu.
Kolme vuotta sitten anoppijoukko esiintyi Kurikassa Rytmiraide-festivaaleilla. Bändi sai käyttöönsä saman backstagekopin kuin tapahtuman supernimi Dr. Feelgood.
− Se oli uramme huipentuma. Voimme sanoa, että lämppäsimme Dr. Feelgoodia. Mitä siitä, että esiinnyimme eri lavalla, Leena ”Lennu” Sihvonen sanoo.
Harjoitusten kulku ei ole kiveen hakattu. Jos jollakulla on huolia, laulut jäävät sikseen. Jutellaan ja tsempataan.
− Tämä on todellinen terapiabändi. Säästämme yhteiskunnan rahoja järjestämällä itse itsellemme terapiaa, Leenat sanovat.
Tulevien Anoppien säännöissä lukee: ”Tavoitteena on tuottaa iloa itselle ja muille.”
− Alussa ajattelimme, että lopetamme täytettyämme 50. Nyt tuntuu siltä, että emme lopeta koskaan, Eeva Rowe nauraa.
− Koukkuniemessä jatketaan, Leena Lakkala lupaa.

 

Tulevat Anopit 30. tammikuuta Huurupiilossa (Nyyrikintie 4, Tampere).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?