Pohjoinen Ylöjärvi muistutti olemassaolostaan

”Kurussahan tapahtuu vaikka mitä!”

Viime perjantaina Kauppakeskus Elossa oli tavallista enemmän kurulaisia. Paikalliset yrittäjät ja kyläaktiivit olivat polkaisseet pystyyn tempauksen, jonka tarkoituksena oli levittää tietoa pitäjän kuulumisista ja nykytilasta. Jo tapahtuman nimi oli vahva viesti: Kuru on elossa.
Karhelainen Kirsti Reini-Leskinen (oik.) kuunteli Kuru-tietoutta kiinnostuneena. Hän myönsi, että pitäjä ei ole hänelle kovinkaan tuttu.

Karhelainen Kirsti Reini-Leskinen (oik.) kuunteli Kuru-tietoutta kiinnostuneena. Hän myönsi, että pitäjä ei ole hänelle kovinkaan tuttu.

Ajatus kolmituntiseen esittelytilaisuuteen tuli kotiseutuyhdistys Kuru-seuralta. Suurimpana pontimena oli paikallisten kyllästyminen ylöjärveläisteen heikkoon Kuru-tuntemukseen.
– Vaikka olemme olleet osa Ylöjärveä jo seitsemän vuotta, harva kaupunkilainen tietää Kurusta mitään, puheenjohtaja Katri Siukola sanoi.
– Minäkin joudun yllättävän usein selittämään, että kotikyläni on osa Ylöjärveä. Kirkonkylän sijainti täällä ehkä tiedetään, mutta juuri muuta ei, länsiteiskolainen jatkoi.
Siukola arveli, että ylöjärveläiset pitävät Kurua syrjäisenä paikkana, jossa ei tapahdu mitään. Mielikuva on vahvasti virheellinen.
– Kurussahan tapahtuu vaikka mitä!

Iloista yhteisöllisyyttä

Matleena Ikonen oli Elossa kurulaisen kotiseutulehden edustajana. Hän jakoi ilmaisia näytekappaleita kaikille ohikulkijoille.

Matleena Ikonen oli Elossa kurulaisen kotiseutulehden edustajana. Hän jakoi ilmaisia näytekappaleita kaikille ohikulkijoille.

Siukolan mielestä Kurua kuvaavat parhaiten sanat ”luonnonläheinen”, ”aktiivinen” ja ”yhteisöllinen”. Kauppakeskus Elon tapahtuma oli viimeksi mainitusta hyvä esimerkki.
Kahta ravintolaansa markkinoimaan saapuneen Anja Honkasen mukaan Kurussa osataan puhaltaa yhteen hiileen. Häntä – kuten muitakaan tapahtuman noin kymmenestä esittelijästä – ei tarvinnut houkutella tempaukseen mukaan pitkään.
– Ilman muuta tulin, kun on Kurun  yhteisestä hyvästä kysymys. Meillä on paljon palveluita, joista kukaan ei ole täällä kuullutkaan, Honkanen kertoi.
Marja-Leena Siuro arveli, että monikaan kantakaupunkilainen ei esimerkiksi tiedä, mikä on ainoa Ylöjärvelle rekisteröity pankki. Oikea vastaus on Kurun Osuuspankki.
– Ylöjärven Osuuspankit kuuluvat Tampereen seudun OP:hen ja Nordeat ties mihin suurkonserniin. Meille aito paikallisuus on tärkeää, pankinjohtaja Siuro mainosti.
Vaikka Kurussa asuu vajaat 3 000 asukasta, pitäjä muodostaa suurimman osan Ylöjärven pinta-alasta. Harvaan asutut metsäalueet kätkevät sisäänsä herkullisia matkatärppejä, joista muutamista Elossa kertoi maaseutuyrittäjä Minna Sarvijärvi.
– Junkkarinjärvi on kalastajille oiva kohde. Se on Tamperetta lähin järvi, johon on istutettu monenlaista kalaa, esimerkiksi kirjolohta, hän vinkkasi.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?