Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto isännöi Ylöjärvi-päivän vastaanottoa

Kuin linnan juhlissa

Ylöjärven kaupungintalo hehkui viime sunnuntaina kauniissa iltavalaistuksessa, kun kutsuvieraat astelivat toinen toistaan koreammissa juhla-asuissa Ylöjärvi-päivän vastaanotolle. Kaupungin virkamies- ja luottamushenkilöjohto otti vieraat vastaan kättelyjonossa, kuten presidenttipari itsenäisyyspäivän vastaanotolla.
Valtuuston puheenjohtaja Leena Joensivu (oik.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus sekä kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto ja hänen puolisonsa Katariina Sorvanto ottivat kutsuvieraat vastaan kaupungintalossa.

Valtuuston puheenjohtaja Leena Joensivu (oik.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus sekä kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto ja hänen puolisonsa Katariina Sorvanto ottivat kutsuvieraat vastaan kaupungintalossa.

Juhlaan oli kutsuttu Ylöjärven kaupungin johtoryhmän, luottamushenkilöiden ja konserniyhtiöiden johtajien ohella ylöjärveläisiä yrittäjiä, vaikuttajia ja palkittuja henkilöitä sekä Tampereen kaupunkiseudun kuntien johtajat sekä hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat.
Kutsutuista esimerkkeinä mainittakoon Tampereen kaupunkiseudun seutujohtaja Päivi Nurminen, Pirkkalan pormestari Helena Rissanen, Kangasalan kunnanjohtaja Oskari Auvinen, Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen, Pirkanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen, Miss Ylöjärvi Vilhelmiina Riuttala sekä Eppu Normaalin muusikot.

Mentalisti ihastutti

Varsin nopeasti sujuneiden kättelyiden jälkeen Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu toivotti juhlaväen tervetulleeksi maljapuheellaan.
Hetkeä myöhemmin Ylöjärvi-salin aulaan asteli mentalisti Pete Poskiparta, jonka temput ja huumori saivat yleisön nauramaan ja hämmästymään kerta toisensa jälkeen. Poskiparta rakensi esityksensä itsensä ja yleisön väliselle kommunikoinnille, joten jokainen paikallaolija tunsi olonsa tervetulleeksi.

Edessä haasteita

Mentalisti Pete Poskiparran esitys sai juhlayleisöltä riemukkaan vastaanoton. Yleisö hämmästeli Poskiparran temppuja vielä pitkään shown jälkeen.

Mentalisti Pete Poskiparran esitys sai juhlayleisöltä riemukkaan vastaanoton. Yleisö hämmästeli Poskiparran temppuja vielä pitkään shown jälkeen.

Ylöjärvi-päivän vastaanotolla juhlittiin siis Ylöjärven 147-vuotista taivalta. Ylöjärven maalaiskunta perustettiin vuonna 1869. Kaupunkina Ylöjärvi on ollut 12 vuotta.
Kaupunginjohtaja Sorvanto muistutti juhlapuheessaan, miten huimaa Ylöjärven kehitys on vuosikymmenten mittaan ollut.
Pienestä noin 2 500 asukkaan maa- ja metsätalousvaltaisesta kunnasta on kehittynyt moderni palveluihin sekä teollisuuteen pohjaava noin 33 000 asukkaan kaupunki.
Sorvanto kuitenkin huomautti, että tulevaisuus tuo puutarhakaupungille useita haasteita. Näitä ovat erityisesti väestön ikääntyminen, kaupungin alati kasvava väestömäärä, lisääntyvät palvelutarpeet ja -vaateet sekä hankala taloudellinen tilanne.
Päänvaivaa aiheuttavat jatkossa myös palveluiden sähköistyminen, kaupungin velkaantumisen hallinta ja maahanmuutto. Myös kuntien ja alueiden välillä kiristyvä kilpailu yrityksistä ja osaavasta työvoimasta on otettava Ylöjärvellä huomioon.
– Näihin ja muihin haasteisiin Ylöjärvi vastaa päättäväisesti strategiansa mukaisesti, Sorvanto kiteytti.

Yrittäjyys kannattaa

Ylöjärven kaupunkistrategian otsikko on Ylöjärvi  – hyvässä kunnossa. Kaupunginjohtajan mukaan hyvä kunto kattaa monta asiaa, joita ovat muun muassa puutarhakaupungin asukkaiden hyvä ja toimiva arki, alueen elinvoimaisuus sekä hyvin toimiva kuntaorganisaatio.
– Hyväkuntoinen Ylöjärvi myös ennakoi ja ottaa vastaan haasteet aktiivisesti, yhteistyökykyisesti ja asiakaslähtöisesti, Sorvanto sanoi.
Hän myös linjasi, että toimiva kaupunkirakenne ja kasvava elinvoima tuottavat hyvinvointia ja samalla mahdollisuuksia taloudelliseen tasapainoon.
Kaupunginjohtaja lupasi, että Ylöjärvi pyrkii pitämään kaupunkilaisten verorasituksen kohtalaisena.
Maankäytön puolella Ylöjärvi jatkaa kaupungin keskustan kehittämistä. Samalla kaupunki huolehtii myös haja-asutusalueen elinvoimasta. Sorvanto takasi, että Ylöjärvi on jatkossakin hyvä paikka yrittää.
– Vahvistamme yrittäjämyönteistä ilmapiiriä ja yrittäjyyden edellytyksiä yhteistyössä seudun muiden toimijoiden kanssa. Ylöjärven kaupunki lisää taloudellista satsausta elinvoimaisuuden ja elinkeinotoiminnan vahvistamiseksi vielä tämän valtuustokauden aikana.

Herkkujen kimppuun

Eppu Normaalin solisti Martti Syrjä nautti muiden kutsuttujen tapaan juhlien noutopöydän antimista.

Eppu Normaalin solisti Martti Syrjä nautti muiden kutsuttujen tapaan juhlien noutopöydän antimista.

Kun kello läheni sunnuntaina iltaseitsemää, pääsivät kutsuvieraat nauttimaan Ylöjärvi-päivän noutopöydän antimista. Pöytään oli katettu broileripataa, villiriisiä ja uunikasviksia. Salaattipöydästä sai napata lautaselleen lohisalaattia, vihreää salaattia ja tuoreita kasviksia. Lisänä olivat patonki, karjalanpiirakat sekä ylöjärveläinen perinneleipä Ailin limppu. Palan painikkeeksi oli tarjolla puna- ja valkoviiniä sekä kivennäisvettä.
Kahvipöytään oli aseteltu suklaakakkua, valkosuklaa-puolukkakakkua sekä serinakakkuja.
Kun kutsuvieraat olivat täyttäneet vatsansa sekä saaneet nauttia upeasta tapahtumasta, oli iltakahdeksalta aika päättää tämänvuotinen juhla. Hieno perinne jatkuu varmasti myös tulevina vuosina. Kolmen vuoden päässä siintääkin jo Ylöjärven 150-vuotisjuhlat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?