Leena Joensivu ei asetu enää ehdokkaaksi seuraavissa kuntavaaleissa

”Ylöjärvelle ei saa käydä kuin Sulo Vilénin huoltoasemalle”

Liki 40 vuotta Ylöjärven kunnalliselämässä vaikuttanut demaripoliitikko Leena Joensivu ei asetu enää ehdokkaaksi vuoden 2017 kuntavaaleissa. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja laittaa pisteen pitkälle uralleen. Hän korostaa, että tulevilla kuntapäättäjillä on paljon työtä. Ylöjärveläisten on huolehdittava siitä, ettei paikkakunnalle käy yhtä ohraisesti kuin televisiosta tutulle Sulo Vilénin huoltamolle kävi 1970-luvun Ylöjärvellä.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu sanoo, että Ylöjärvi pärjää tulevaisuudessakin, kun kaupungin vastuunkantajina ovat eteenpäin katsovat virkamiehet ja luottamushenkilöt. – Olen hyvin optimistinen Ylöjärven menestymiseen senkin jälkeen, kun kuntien tehtävät on rajattu uudelleen sote- ja itsehallintoalueuudistuksien toteuttamisen jälkeen.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu sanoo, että Ylöjärvi pärjää tulevaisuudessakin, kun kaupungin vastuunkantajina ovat eteenpäin katsovat virkamiehet ja luottamushenkilöt. – Olen hyvin optimistinen Ylöjärven menestymiseen senkin jälkeen, kun kuntien tehtävät on rajattu uudelleen sote- ja itsehallintoalueuudistuksien toteuttamisen jälkeen.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu, 63, luopuu politiikasta nykyisen kauden päättyessä. Pitkäaikainen demarivaikuttaja ei ole mukana vuoden 2017 kuntavaaleissa.
– Olen päättänyt asian jo kauan aikaa sitten. Olen ollut paikallispolitiikassa mukana neljä vuosikymmentä. Nyt on oikea hetki luopua ja tehdä tilaa uusille kyvyille, hän tilittää.
Joensivu sanoo, että koko kuntakenttä on uuden edessä.
– Kun Ylöjärvi nyt ottaa uuden suunnan, kaupungin etu on, että vastuunkantajina ovat innovatiiviset ja aktiiviset luottamushenkilöt ja virkamiehet, hän tarkentaa.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja korostaa, että Ylöjärvi on jo saatettu tehtävistään innostuneiden nuorten virkamiesten hoteisiin.
– Olen erittäin tyytyväinen kaupungin jokaisen johtoryhmäläisen työskentelykulttuuriin, hän lisää.

Ylöjärvi ei saa levätä laakereillaan

Lähivuosina toteutettavien sote- ja itsehallintoalueuudistusten seurauksena kuntien rooli muuttuu historiallisella tavalla.
Pitkän uran kunnalliselämässä tehnyt Leena Joensivu arvioi, että suuri osa ylöjärveläisistä ei vielä sisäistä, mitä remontit arkielämässä merkitsevät.
– Pelkään pahoin, että esimerkiksi sotealueiden hartioille siirtyvät terveyspalvelut heikkenevät nykyisestään. Ylöjärvi ja muut Tampereen kehyskunnat ovat tuottaneet jo kauan aikaa laadukkaat palvelut taloudellisesti edullisesti. Uhkakuvana on, että suuressa organisaatiossa laatu on heikompaa ja kalliimpaa kuin pienellä toimijalla, hän pohtii.
Leena Joensivu lähettää edelleenkin terveisiä Juha Sipilän hallitukselle, eduskunnalle ja valtion virkamiehille:
– Porrastettaisiin sotealueiden käynnistäminen. Otettaisiin esikuvaksi 1970-luvulla toteutettu peruskoulujärjestelmän sisään ajaminen. Silloin Suomi siirtyi maakunnittain uuteen systeemiin, ylöjärveläispäättäjä ehdottaa.
Hänen mukaansa vaiheittain etenevässä muutoksessa voidaan koko ajan havaita ja korjata valuvikoja.
– Kaikkien ei tarvitsisi opetella asioita kantapään kautta, Joensivu korostaa.

Nuorisotyö keskiöön

Leena Joensivu toivoo, että uudessa kunnassa otettaisiin erityisesti keskiöön nuorisotyö.
– Nykymuotoisten kuntien voimavaroista ei ole riittävästi irronnut varoja nuorisotyöhön, hän myöntää.
– Kun kunnat asemoivat tehtävänsä uuteen kuosiin, odotan, että koko yhteiskunnan kannalta tärkeisiin kohderyhmiin eli lapsiin ja nuoriin satsataan riittävästi, Joensivu ehdottaa.
Hän kiittelee, että Ylöjärvellä on tehty jo varsin paljon nousevan sukupolven hyväksi.
– Uusia työmuotoja on etsittävä koko ajan. Monipalveluperiaate sopii erinomaisesti juuri tälle saralle, Joensivu lisää.

Valppaana ja liikkeellä

Valtuuston puheenjohtaja uskoo, että Ylöjärvi nuijii pöytään ratkaisun, jonka mukaan seuraavassakin kunnanvaltuustossa on 51 jäsentä.
– Määrä on erinomainen 32 000 asukkaan kaupunkiin, hän perustelee.
Joensivu muistuttaa, että Ylöjärvi on ollut jo pitkän aikaa monella toimintasektorilla edelläkävijä Suomessa.
– Moni kunta on kopioinut meidän yrityspalvelukonseptiamme sekä toisen asteen koulutuskeskuksen toteutustamme, hän poimii esimerkkejä.
Leena Joensivu nostaa tulevaisuuden kärkihankkeeksi valtatie 3:n parantamisen yleissuunnitelman osuudella Ylöjärvi–Hämeenkyrö.
– Ylöjärveläisten on nyt oltava valppaina ja toimeliaina, jotta tulevat tiesuunnitelmat eivät heivaa kaupungin ydinalueita katveeseen, hän tarkentaa.
– Jos emme aja riittävän ajoissa esimerkiksi Soppeenmäen, Kirkonseudun ja Elovainion alueiden liikenteellisen saavutettavuuden turvaamista valtatie 3 -hankkeessa, voimme huonossa tilanteessa olla kaupunkikeskuksemme kanssa vastaavassa tilanteessa kuin Sulo Vilén oli huoltoasemansa kanssa 1970-luvulla kuvatussa televisiosarjassa Ylöjärvellä. Siinähän keskustaan kohosi komea silta, ja huoltamo jäi ilman liikennettä vetävää ramppia, Joensivu muistuttaa.
Valtuuston puheenjohtaja painottaa, että Ylöjärven on satsattava koko ajan elinvoimaisuutensa vahvistamiseen.
– Elinvoimamme syntyy työpaikoista, hän kiteyttää.
– Ylöjärven on hiottava ratkaisuja, joilla kaupungista tehdään asuin- ja yrittämiskeitaana entistä  vetovoimaisempi.
– Olemme oikealla tiellä. Tulevaisuus vaatii uusia oivalluksia, Joensivu kannustaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?