Naapuriin kyläilemään

Tamperelainen kulttuuriravintola ja teatteri Telakka täyttää keväällä 20 vuotta. Juhlat alkavat jo tänään pienellä varaslähdöllä.

Varsinaiset kekkerit vietetään toukokuussa, mutta juhlinta alkaa jo tänään ennakkomaistiaisella. Tänään keskiviikkona Klubilla esiintyvät Janne Laurila ja Tuhlaajapojat sekä The Fisk.
Keikan otsikko on Telakka 20 vuotta, mutta se pidetään Tullikamarin aukion ”väärällä” laidalla. Miksi näin?
– Menemme Klubille, sillä meillä on ollut vuosien ajan hyvää yhteistyötä sen kanssa. Käymme naapurissa kylässä, hymyilee Telakan ohjelmavastaava, muusikko Janne Laurila.
Hän päätyi Telakan ydinporukkaan aikonaan Mental Alaska -klubin puuhamiehenä ja lipui satunnaiseksi lipunmyyjäksi sekä baarimikoksi. Nyt alkoi kymmenes vuosi ohjelmavastaavana.
– Telakan ainutlaatuisuus tulee varmaan sen toimintaperiaatteista. Meillä tehdään kulttuuria, ruokaa ja olohuonetoimintaa sulavasti ristiin. On kiva, että saman katon alla voi olla samana iltana valtionpalkinnon saanutta teatteria, kakkoskerroksessa häät ja taidenäyttely ja vielä alakerrassa hyvää ruokaa sekä seuraa. Itse pidän myös suuresti yhdistyspohjaisesta omistusmuodosta: se mahdollistaa pitkäjänteisyyden.
Laurila muistetaan ehkä parhaiten indiebändi Office Buildingistä. Nykyinen kokoonpano Janne Laurila ja Tuhlaajapojat tekee lempeää, pienieleistä ja jopa iskelmämäistä musiikkia. Sanoituksissa pohditaan varhaiskeski-ikäisen ihmisen elämää ja ihmissuhteita. Jotain vangitsevaa Laurilan äänessä on edelleen.

Telakka 20 vuotta -konsertti: The Fisk, Janne Laurila ja Tuhlaajapojat 20. tammikuuta Klubilla (Tullikamarin aukio 2, Tampere).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?