YIlveksen nousujohteinen kausi jatkuu

Futsalvuosi alkoi pisteryöväyksellä – katso maalikooste!

Ylöjärven Ilveksen naisten futsaljoukkue palasi joulutauoltaan kovassa vireessä. Lauantaina pelattu vierasottelu Siilinjärven Palloseuraa vastaan päättyi petopaitojen hienoon 1–3 (0–1) -voittoon.
Punapaitainen YIlves höykytti Siilinjärven Palloseuraa vieraissa kolmen pisteen arvoisesti. (Kuva: Elisa Mattila)

Punapaitainen YIlves höykytti Siilinjärven Palloseuraa vieraissa kolmen pisteen arvoisesti. (Kuva: Elisa Mattila)

Sarjan häntäpäähän juuttunut SiPS piti ylöjärveläisiä ahtaalla, mutta YIlveksen tolppien välissä huhkinut Iida Koskinen oli itse varmuus. Kenttäpelaajista voiton takuunaisina kunnostautui etenkin YIlveksen nuori kaarti.
Ottelun alku oli siilinjärveläisten hallintaa.  Pitkän automatkan väsyttämä vierasjoukkue ei saanut jalkojaan kyllin räväkästi liikkeelle, minkä vuoksi SiPS onnistui pitämään YIlveksen hyökkäykset helposti kurissa.
Pian jakson puolivälin jälkeen ylöjärveläiset hakivat peliinsä uutta potkua aikalisällä. Ainakin Rosa Siren kuunteli valmentajan latelemat madonluvut, sillä ajassa 14.06 hän iski ottelun avausmaalin.
Toisella jaksolla YIlves oli pirteällä pelipäällä ja sai luotua tukun hyviä maalipaikkoja. Kotijoukkue vastasi samalla mitalla, ja vain Koskisen huipputorjunnat pitivät vierasmaalin koskemattomana.
SiPSin Sanni Ryhänen onnistui vihdoin ajassa 23.53 survomaan pallon lähietäisyydeltä maaliin. Osumaa edesauttoi YIlveksen lepsu puolustaminen. Maalin innostamana kotijoukkue haki jatkoksi johtomaalia ja piti vieraat pääasiassa puolustuskannalla seuraavan kymmenminuuttisen.
Ylöjärveläiset onnistuivat tekemään vapauttavan voittomaalin vasta ajassa 33.18, kun raju laukaus yläkulmaan painui vastustamattomasti ohi SiPSin maalivahdin. Asialla oli jälleen Rosa Siren.
Kotijoukkue ei 2–0-tappioasemasta lannistunut vaan piti Iida Koskisen valppaana ottelun loppuun asti. Tarkasti puolustanut YIlves joutui hakemaan tilanteita nopeista vastaiskuista, mikä puolestaan avasi SiPSille ovia vaarallisiin hyökkäyksiin.
Ylöjärveläiset saivat luotua vielä yhden onnistuneen maalitilanteen, kun Siren täydensi päivänsä laukomalla kulmapotkutilanteesta kolmannen maalinsa tarkasti takanurkkaan ajassa 38.51. Muita maaleja ei ottelussa nähty, joten kolme sarjapistettä lähti ylöjärveläisten matkaan tuloksella 1–3.

Kevään kotiavaus viikonloppuna

Viime kaudella Futsal-liigan heittopussina tunnettu YIlves on tällä hetkellä upeasti sarjan nelostilalla. Joukkue on voittanut kauden 11 ottelustaan kuusi.
Seuraavaksi ylöjärveläiset kohtaavat kovan vaasalaisjoukkueen FC Sportin, jolta pisteitä ei ole onnistuttu nappaamaan. YIlveksen nousujohteinen kausi on kuitenkin tarjonnut niin monta iloista yllätystä, että voiton mahdollisuuksiin uskotaan vahvasti.
Ottelu pelataan urheilutalolla lauantaina kello 16 alkaen.

SiPS-YIlves -ottelun maalikoosteen voit katsoa alta!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?