Manchesterilainen pannukakku

Manchester United kirjoittaa Valioliigassa kyseenalaista historiaa. Punaiset paholaiset ovat hävinneet neljä ottelua peräkkäin ja voittaneet viimeksi seitsemän vuotta sitten. Valioliigan sarjataulukossa joukkue on sijalla kuusi.

urheilu04Vannoutunut Liverpool-fani nauraa räkänaurua edellistä miettiessään, mutta manchesterilaisen perivihollisen kuudes sija on kaksi pykälää Poolin sijoitusta parempi. Optimismia on hyvä harjoitella ManU-kannattajienkin, sillä joukkue on jättänyt kauas taakseen muun muassa Chelsean. Realistit kysyvät, kumman joukkueen ansiota se on.
ManUn manageri Luis van Gaal polttelee onnistuneesti siltoja mediaan. Se on hyvä! Hänen tilalleen huhutun Jose Mourinhon ei tarvitse siihen enää Manchesterissa vaivautua. Vaikkakin the Special Onen kokemuksella se ei ole temppu eikä mikään.
Mourinho muuten sai jo aiemmin kenkää Chelseasta joukkueen totaalisen umpisurkean alkukauden vuoksi. Palkkaisitko sinä lastesi hoitajaksi juuri sen teinin, joka ei osannut hoitaa naapurisi kakaroita? Noh, ehkä manchesterilaiset ovat helpompia kaitsettavia kuin lontoolaiset. Sinipaitojen kapteeni John Terry on ainakin säheltänyt vanhallakin iällä, ja punapaitojen Wayne Rooney on rauhoittunut samaa tahtia kuin hänen hiusrajansa pakenee.
Louis van Gaal on paljastunut mäkihypyn ystäväksi. Stokelle kärsityn (sijoitus sarjataulukossa 11.) 2–0-tappion jälkeen ManU-koutsi syytti muun muassa tuuliolosuhteita. Sumujen saarilla ei tunnetusti ikinä tuule. Veikkaan, että maanantaisessa Chelsea-pelissä liiallinen sade tekee olosuhteista haastavat. Vinkkejä pitäviin nappeihin kannattaa kysäistä ehdottomasti vastapuolen riveistä. Oscar on varmasti perehtynyt asiaan Watford-ottelun rankkarin jälkeen.
Van Gaal haluaa joukkueensa pelaavan Chelseata vastaan ”meidän peliä”. Sen hyvyys on mielestäni kyseenalaistettu jo muutaman kerran. ManU voisi yritää pelata vaikka Jürgen Kloppin luotsaaman Liverpoolin peliä – Anfieldilla kun kaatui tapaninpäivänä sarjajohtaja Leicester. Päivän kuntopuntarin mukaan (höystettynä tyttöjen logiikalla) Liverpool on siis sarjan paras joukkue.
Aivan toivottoman onneton tapaus van Gaal ei kuitenkaan ole.  Hän kertoi viikonloppuna osaavansa erota itsekin. Kaikkihan tiedämme, että irtisanoutuminen töistä näyttää CV:ssä paremmalta kuin fudut. ManU-ikoni Ryan Giggsin on myös veikkailtu kaitsevan punapaitoja van Gaalin lähdön jälkeen. Ikonin asemasta ei automaattisesti nousta huippukoutsiksi, Sami Hyypiä voi kertoa siitä lisää. Asetelma on Giggsin kannalta kuitenkin herkullinen, sitä paljon suurempaa pannukakkua hän ei pysty väsäämään Unitedin touhuista.
Pannukakun pelastamisoperaatiossa brittiläiset voisivat vilkaista kotimaansa rajojen ulkopuolellekin. Piskuisessa Suomessakin taitaa olla yksi Armstrong ja Hjelm vailla duunipaikkaa. Kunnon pestillä Kekenkään ei tarvitsisi keräillä pennosia kommentaattorihommilla valmennustyöt feidaten.

Teksti on kirjoitettu sunnuntaina 27.12. Sen jälkeen brittikentillä on voinut tapahtua aivan mitä tahansa. Kuten kaikki tiedämme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?