Oona Pätärin ura lähtenyt yllättävään lentoon

Ensin stadionille, sitten oopperaan

KIDSing-laulukisasta julkisuuteen noussut Oona Pätäri on jälleen ajankohtainen. Kesällä mutalalainen yllätti esiintymällä Helsingin Olympiastadionilla, ja nyt tyttö treenaa elämänsä ensimmäistä musikaaliroolia varten. Uusi noste on tullut 15-vuotiaalle laulajalle yllätyksenä.
Lapsitähti Oona Pätäri on ollut viime aikoina kiireinen. KIDSing-laulukilpailusta tuttu tyttö on koulunkäynnin ja musiikkiopistossa opiskelun lisäksi treenannut kansanoopperaa varten. Muu perhe on seurannut Oonan uusia tuulia kiinnostuneena. – Tärkeintähän on, että tytär saa tehdä niitä asioita, joista hän tykkää, äiti Marika (kuvassa taaimmaisena) järkeilee.

Lapsitähti Oona Pätäri on ollut viime aikoina kiireinen. KIDSing-laulukilpailusta tuttu tyttö on koulunkäynnin ja musiikkiopistossa opiskelun lisäksi treenannut kansanoopperaa varten. Muu perhe on seurannut Oonan uusia tuulia kiinnostuneena. – Tärkeintähän on, että tytär saa tehdä niitä asioita, joista hän tykkää, äiti Marika (kuvassa taaimmaisena) järkeilee.

Suuret silmälasit ja enkelimäisen kaunis ääni. Niistä mutalalainen Oona Pätäri suuren yleisön piirissä muistetaan.
Valtakunnallisessa laulukilpailussa ihastuttanut lapsitähti ehti jo hetken elää normaalia elämää, kunnes viime keväänä kaikki taas muuttui. Tuolloin Oonan äiti Marika sai puhelun helsinkiläiseltä tapahtumatuottajalta.
– Kun äiti kertoi minulle mistä oli kyse, luulin sitä vitsiksi. Koko juttu oli ihan utopistinen, Oona muistelee päätään pyöritellen.
Puhelussa kysyttiin, josko Oona suostuisi esiintymään Helsingin Olympiastadionilla. Uusi Lastensairaala 2017 -konserttiin buukattu Chisu halusi Pätärin kanssaan lavalle, kymmenien tuhansien ihmisten eteen.
KIDSingissä esitetty upea coverversio Yksinäisen keijun tarinasta oli jäänyt poptähden mieleen.
– Totta kai suostuin! Ei tällaista tilaisuutta tule välttämättä koskaan toiste eteen, Pätäri hihkuu.
– Hirveästi se keikka jännitti, mutta kuulemma kaikki meni hyvin. Chisu soitti pianoa, ja minä lauloin. Konsertin lopussa kävimme vielä lavalla hoilaamassa Lohtu-yhteiskappaletta, hän jatkaa.
Sanomattakin on selvää, että stadionkonsertti oli nuorelle ylöjärveläiselle kaikkien aikojen suurin keikkakokemus. Se, että tilaisuus avautui peräti kaksi vuotta KIDSing-julkisuuden jälkeen, sai koko Pätärien perheen mietteliääksi.
– Oonan ympärillä oli laulukilpailun jälkeen buumi, joka kesti noin puolitoista vuotta. Tyttöä itseäänkin alkoi jo ärsyttää, että hän oli monelle vain lapsi-Oona, joka ei saisi muuttua ja kasvaa, Marika Pätäri sanoo.
– Tämä uusi kokemus sai Oonan taas arvostamaan KIDSingiä tosi paljon. Ilman sitä ohjelmaa moni upea elämys olisi jäänyt kokematta, ylpeä äiti jatkaa.

Näyttämön lavalle maaliskuussa

Hämeenkyrön kansanoopperaa on tarkoitus esittää ainakin Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan kirkoissa ensi keväänä.

Hämeenkyrön kansanoopperaa on tarkoitus esittää ainakin Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan kirkoissa ensi keväänä.

Suuren hyväntekeväisyyskonsertin jälkeen Oona Pätäristä ei ole kuulunut julkisuudessa juuri mitään. Tilanne muuttuu vuodenvaihteen jälkeen, kun tyttö astuu jälleen yleisön eteen.
Hämeenkyröläinen Maaseudun taiteellinen teatteri kiinnitti Pätärin Huutolaistytön laulu -musikaalin toiseen päärooliin. Kansanoopperaksi kutsutun näytelmän ensi-ilta on edessä maaliskuussa.
– Entinen laulunopettajani suositteli, että kokeilisin myös näyttelemistä. Olen tykännyt siitä kovasti, Oona sanoo hymyillen.
Näytelmässä Pätäri on huutolaistyttö, jota ei Heiskan tilan huutokaupassa halua ostaa vaivakseen kukaan. Nälkävuosien jälkeiseen aikaan sijoittuva rankka tarina perustuu tositapahtumiin.
Pätärin ja muiden näyttelijöiden suorituksia säestää noin 40 laulajan oopperakuoro. Näytelmää aiotaan esittää ainakin Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan kirkoissa.
– Esityksiä on kymmenkunta, ja ne kestävät kesään asti. Tarkka kiertueaikataulu on vielä auki, Pätäri kertoo.

Ei suunnitelmia, ei paineita

Yllättävästä nosteesta huolimatta nuori laulaja pitää jalkansa tiukasti maassa. Peruskoulun viimeistä luokkaa käyvä Pätäri nauttii esiintymisestä, mutta ei ota siitä itselleen turhan suuria paineita.
– En vielä tiedä, mikä minusta tulee isona. Juuri nyt toiveissa olisi päästä Tampereelle ilmaisutaidon lukioon, hän haaveilee.
Mutalalaisen vauhdikasta urakehitystä kerratessa on vaikea muistaa, että tyttö on vasta teini-ikäinen. Muutaman vuoden aikana Pätäri on kokenut uusia ja jännittäviä asioita yhtä paljon kuin moni kokee kymmenessä vuodessa.
Väsymys ei kuitenkaan ole painanut – päinvastoin.
– Esiintyminen on niin kivaa, että saan siitä virtaa. Nämä ovat olleet hienoja vuosia! Pätäri iloitsee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?