Sibeliusta isolla sakilla

Tuomaskuoro ja Viihdekuoro Sauriat laulavat yhdessä Sibeliuksen päivänä. Laulaminen antaa kuorolaisille paljon voimaa ja hyvää oloa. Rankan työpäivän jälkeen kuoroharjoitukset ovat herkkua.
Viihdekuoro Sauriat esiintyy tiistaina Ylöjärvellä. (Kuva: Elina Pelo)

Viihdekuoro Sauriat esiintyy tiistaina Ylöjärvellä. (Kuva: Elina Pelo)

Ensi tiistaina on Sibeliuksen päivä. Sen kunniaksi Viihdekuoro Sauriat ja ylöjärveläinen Tuomaskuoro panevat hynttyyt yhteen. Kuorot esiintyvät Ylöjärven kirkossa yhdessä ja erikseen.
Tuomaskuoroa johtaa kanttori Sari Oksavuori. Saurioita luotsaa kapellimestari Risto Hiltunen. Kytköksiäkin on: Sari Oksavuori lauloi Saurioissa opiskeluaikanaan 1990-luvulla.
Yhdessä kuorot esittävät Sibeliuksen kappaleen Nyt seimelle pienoisen lapsen. Kummallakin on lisäksi omaa ohjelmistoa. Sauriat esimerkiksi laulaa kappaleita viime vuonna ilmestyneeltä joululevyltä Kuulen taivaan tiukujen soivan.
Konserttipäivä ei valikoitunut sattumalta. Ensi tiistai on säveltäjä Jean Sibeliuksen liputuspäivä. Silloin on kulunut tasan 150 vuotta Sibeliuksen syntymästä.

Ehjä tarina

Viihdekuoro Saurioissa laulaa noin 30 ihmistä Tampereelta, Ylöjärveltä ja muista lähikunnista. Kuoron ohjelmisto suunnitellaan aina mahdollisimman ehjäksi kokonaisuudeksi, niin musiikillisesti kuin tarinallisesti.
Tarkoitus on esittää yleisöä puhuttelevaa ja ajatuksia herättävää ohjelmistoa.
− Johtajamme Risto Hiltunen korostaa aina, että ei pidä laulaa kuorolaulua. Pitää olla tulkintaa ja tunnetta. Ei saa vain laulaa jollotella, kertoo ykkösaltto Satu Paronen.

Mieli kevenee

Kapellimestari Risto Hiltunen pyrkii pitämään ohjelmiston monipuolisena mutta samalla leppoisana. Tutkimusten mukaan kuorolaulu tekee hyvää ihmisen mielelle, ja Sauriat ovat havainneet saman. Yhdessä laulaminen tuottaa mielihyvää.
− Vaikka olisi ollut kuinka rankka päivä, mieli kevenee, kun tiistaina kampean itseni lauluharjoituksiin Hervannan vapaa-aikakeskukseen. Laulamisesta saan voimaa, Satu Paronen hymyilee.
Hän on laulanut Saurioissa kohta kuusi vuotta ja sanoo viihtyneensä erinomaisesti.

 

Tuomaskuoron ja Sauriat-kuoron yhteiskonsertti ”Nyt seimelle pienoisen lapsen” ti 8.12. kello 18.30 Ylöjärven kirkossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?