​Mäkihyppy kaipaa kehittämistä, samoin Wengin vilppi

Venäläisten yleisurheilijoiden sulkeminen pois arvokisoista on saanut myös norjalaiset maastohiihtäjät varpailleen. Todistettavasti dopingin käytöstä voi nykyään kärähtää, ja seuraukset saattavat olla laajat.
Turskalandian maastohiihtäjä Heidi Weng kokeili Rukan takaa-ajokisassa uudenlaista vilppikeinoa taatakseen menestyksen.
Joitain vuosikymmeniä sitten Wengin taktiikka olisi saattanut toimia, mutta kiitos nykyajan tekniikan kukaan ei pysty tätä nykyä tulemaan maaliin kierrosta liian aikaisin.
Rukan maailmancupviikonlopun mäkikisoista oli lähellä tulla katastrofeja. Oli siis lähellä tulla, koska sitä, mitä ei ikinä ollut, ei myöskään voi nimittää katastrofiksi.
Hätäisimmät penkkiurheilijat (kuten allekirjoittanut) ehtivät syyttää kisojen peruuntumisesta sääolosuhteita. Ukko ylijumala voinee kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä syntipukki löytynee Kuusamon kaupungin työntekijöistä.
Vauhtimäen ladun alla kulkevan jäähdytysputkiston teho ei riittänyt jäähdyttämään latua, tai sitten jäähdytysnestettä ei ollut putkistossa riittävästi.
Toivottavasti kisojen peruuntumisesta syntyneitä 300 000 euron tappioita ei vähennetä ainakaan yksittäisen mattivirtasen palkkapussista.
Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala on luvannut Ilta-Sanomissa onneksi (kriisi)palaveerata eri osapuolien kanssa.
Harmittavan moni mäkihyppy-
skaba on viime vuosina ollut pulassa tuulien vuoksi. Laulussakin sanotaan: ”Käännä kaikki ongelmat voitoksi.”
Jos mäkihypyn johdossa olisi lainkaan kalervokummolamaista otetta, niin mäkihyppääjille olisi jo laitettu liitovarjot selkään. Samalla taattaisiin väline- ja pukukikkailun jatkuminen, jotta lajissa ei vahingossakaan pärjäisi ominaisuuksiltaan kovin urheilija.
Tuulten lisäksi mäkihyppyä vaivaa kotimaassa lumen puute. Onneksi rullasukset on keksitty.
Jääkiekkoliitto ei pääse nauttimaan rautakanslerinsa sanelupolitiikasta enää tämän vuoden jälkeen.
Kummolan seuraajaksi valitun Harri Nummelan suurin meriitti kiekon parista on se, että hän on pelannut junnuna samassa joukkueessa Teppo Nummisen ja Janne Ojasen kanssa.
Huonot urheilijat ovat kautta aikain päätyneet valmentajiksi ja huonot valmentajat urheilutoimittajiksi. Mutta kuinka huono on oltava, että päättyy lajiliiton puheenjohtajaksi? Allekirjoittaneella on ainakin auki vielä monia ovia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?