MLL:n joulukampanja auttaa taas vähävaraisten perheiden lapsia

Yhdenkään ei pidä jäädä ilman

Vähävaraisten perheiden määrä kasvaa Ylöjärvellä koko ajan. Sen vuoksi Mannerheimin lastensuojeluliiton Ylöjärven paikallisyhdistyksen perinteisellä joulukampanjalla on entistä tärkeämpi rooli joulun onnistumisessa myös vähävaraisissa perheissä. Jokainen ylöjärveläinen voi auttaa jouluilon viemisessä ihan jokaiselle lapselle.
MLL:n Ylöjärven paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Leena Kukkonen odottaa jo kovasti joulukampanjan alkamista.

MLL:n Ylöjärven paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Leena Kukkonen odottaa jo kovasti joulukampanjan alkamista.

Ylöjärveläiset ovat aina osanneet auttaa. Itse asiassa puutarhakaupunkilaisten auttamishalu on kasvanut vuosi vuodelta.
Vuonna 2013 ihmiset ostivat Ylöjärven MLL:n joulukampanjassa lapsille 374 lahjaa. Viime vuonna lahjamäärä nousi  peräti 557 lahjaan.  Tämä tarkoitti sitä, että jokainen lapsi sai vähintään kaksi pakettia. Samaan pyritään tänäkin vuonna.
– Olemme olleet onnekkaita, kun kampanja on onnistunut niin hyvin. Meidän kampanjamme on juurtunut tänne Ylöjärvelle, MLL:n Ylöjärven paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja Päivi Niemi sanoo.
MLL:n Ylöjärven yhdistys luovuttaa ihmisten ostamat lahjat Ylöjärven sosiaalitoimelle sekä Ylöjärven seurakunnan diakoniatyölle. Nämä tahot toimittavat paketit niitä tarvitseville.
– Viime vuonna autettavina oli 170 lasta. Nyt heitä on jo noin 250. Vähävaraisia perheitä on koko ajan aiempaa enemmän, eikä tämä vuosi tuo määrän kasvuun poikkeusta. Olemme tärkeän asian äärellä, Niemi muistuttaa.

Vauvoille, lapsille ja teineille

Ylöjärven MLL:n joulukampanjan keräyspiste päivystää kauppakeskus Elossa ensi perjantaista alkaen. Jo 12:tta kertaa järjestettävä kampanja päättyy sunnuntaina 13. joulukuuta.
Kauppakeskuksen pääoven jälkeen vasemmalla puolella sijaitsevassa kampanjatilassa seisoo joulukuusi, jota koristavat sydänkortit. Korteista selviää kunkin lapsen sukupuoli ja ikä. Lahjojen antajat voivat noutaa kuusesta kortin ja käydä ostamassa lapselle sopivan lahjan.  Lahjan voi sitten tuoda joulukampanjapisteeseen, jossa lahja paketoidaan.
Päivi Niemen mukaan moni lahjan antaja haluaa myös itse paketoida lahjan.
–Ihmisillä on niin kova auttamisen tarve. Lahjan ostaminen ja antaminen tuo joulumielen myös antajalle. Kampanjaamme osallistuminen on monelle ylöjärveläiselle jo tietynlainen jouluperinne.
Lahjan saaja voi olla vauvaikäinen, 17-vuotias nuori tai jotain siltä väliltä. Päivi Niemen mukaan ihmiset ovat taitavia ostamaan sellaisia lahjoja, jotka ovat erittäin mieluisia lahjojen saajille.
– En muista, että koskaan olisi kukaan saanut huonoa lahjaa. Ihmiset todella miettivät, mitä he ostavat.
Lahjan pitää olla uusi. Lahjan voi ostaa tai sen voi tehdä itse. Esimerkiksi itse kudotut villasukat ovat oiva esimerkki hyvästä lahjasta.
MLL:n Ylöjärven paikallisyhdistyksen väki päivystää kampanjapisteellä yleensä iltaisin ja viikonloppuisin. Joskus päivystäjä voi olla paikalla myös päiväsaikaan. Mikäli kampanjatilassa ei ole ketään vastaanottamassa lahjaa, tämän voi jättää terveyskauppa Mistelin kassalle.
Päivi Niemi toivoo, että ylöjärveläiset haluavat jälleen tänä jouluna antaa joulumielen myös muille kuin oman perheensä lapsille.
– Tämä on meillekin kenties yhdistyksemme palkitsevin auttamisen muoto, koska tässä ihmisten auttamishalu näkyy niin konkreettisesti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?