Miss Ylöjärvi kruunataan puolentoista viikon päästä Kauppakeskus Elossa

Missimittelö vaatii hyvää fyysistä kuntoa

Kymmenen nuorta naista tavoittelee Miss Ylöjärvi -kruunua. Voittaja ratkeaa lauantaina 5. joulukuuta Kauppakeskus Elossa järjestettävässä finaalissa.
Ennen viimeistä koitosta missikandidaatit vierailevat muun muassa perjantain joulunavauksessa Soppeenmäessä.
Pohjakuntoa turneelleen missit hakivat viime lauantaina Liikuntakeskus Ateenan kuntotestistä.
Tamperelainen Essi Kestilä tavoittelee Miss Ylöjärven kruunua.

Tamperelainen Essi Kestilä tavoittelee Miss Ylöjärven kruunua.

Joulunavauksen lisäksi missit ilahduttavat ravikansaa, koska he esittäytyvät Teivon raveissa ensi viikon tiistaina. Missikandidaattien koordinaattori Lena Sillanpää kokee, että Teivo on erittäin otollinen pysäkki kiertueella.
– Teivo on mielestäni todella keskeinen osa Ylöjärveä. Uskon, että raveihin saada nyt houkuteltua sellaisia henkilöitä, jotka eivät siellä muuten kävisi. Itse olen käynyt raveissa harvoin. Pääsin Teivoon vieraaksi jokin aika sitten. Seurasin koko kolmen tunnin setin. Täytyy sanoa, että olin kyllä aika myyty. Hevoset ovat uljaita eläimiä, Sillanpää ihastelee.
Miss Ylöjärvi -kilpailun ehdokkaiden ensimmäinen yleisöesiintyminen on siis perinteisessä joulunavauksessa perjantaina Soppeenmäen torilla.
– Kaikki tytöt esitellään ylöjärveläisille. Näin jokaisella on mahdollisuus kartoittaa omaa suosikkiaan.
Sosiaalinen media näyttelee Ylöjärven kauneimman neidin tittelistä kisattaessa isoa roolia.
– Kilpailulla on oma Facebook-sivustonsa. Siellä voi myös äänestää omaa suosikkiaan. Muutoinkin sosiaalisilla medioilla on keskeinen rooli tässä kilpailussa. Kilpailijat raportoivat omista vaiheistaan sosiaalisissa medioissa, kun kiertue etenee. Ajattelin itse, ettei somen rooli olisi kilpailijoille niin merkittävä, mutta asia on toisin, Sillanpää summaa.
Missikilpailuista on olemassa tuhat ja yksi erilaista tarinaa. Kohuja todennäköisempää lienee se, että kauneuskilpailussa mukana olevat ehdokkaat saavat lisää kokemusta esimerkiksi esiintymisestä ja voivat mahdollisesti jatkaa mallin uralle. Ainakin Miss Ylöjärven kruunusta kilpailevien nuorten neitojen porukka liikkuu eteenpäin positiivisella hengellä.
– Tytöt ovat ystävystyneet todella helposti. En ole havainnut kireää tunnelmaa kilpailijoiden kesken, Lena Sillanpää vakuuttaa.
Miss Ylöjärveksi pääseminen ei edellytä sitä, että kilpailijan pitäisi asua paikkakunnalla.
– Kilpailija voi olla miltä tahansa paikkakunnalta. Tärkein juttu on se, että voittaja sitoutuu edustamaan Ylöjärveä missivuotensa ajan.
Lena Sillanpää on mielissään siitä, että Ylöjärven kaupunki on näyttänyt vihreää valoa kilpailulle.
– Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto on lupautunut tuomariston jäseneksi. Hän on muutoinkin ollut innoissaan kilpailusta.

Hyvä kunto vie pitkälle

Kaurasmäkeläinen Vilhelmina Riuttala on mukana ensimmäisissä kauneuskisoissaan.

Kaurasmäkeläinen Vilhelmina Riuttala on mukana ensimmäisissä kauneuskisoissaan.

Liikuntakeskus Ateenan toimitusjohtaja Sini Salo lähti mieluusti yhteistyökumppaniksi Miss Ylöjärvi -kilpailuun.
– Ylöjärveläisyrityksiä haettiin mittelön yhteistyökumppaneiksi. Ajattelimme, että meidän juttu mmeon tietenkin urheilullisuus. Näin päätimme tehdä missikokelaille kuntotestin, Salo jutteli.
Testauksen veti personal trainer Lasse Räisänen. Hänen mukaansa missikandidaattien kunto kestää päivänvalon.
– Neitien vire osoittautui yllättävän hyväksi. Aliarvioin heidät aika raskaasti. Esimerkiksi lankkutestissä kaikki kilpailijat jaksoivat tehdä suorituksia koko puolentoista minuutin ajan. Ehkä minulla oli streotypia siitä, etteivät missit olisi fyysisesti hyvässä kunnossa, Räisänen kommentoi kuntoilu-urakan jälkeen.

Kaurasmäen missitoivo

Miss Ylöjärvi -mittelön kandidaateista yksi ehdokas on aito ylöjärveläinen. Hän on Kaurasmäessä asuva 18-vuotias Vilhelmina Riuttala. Koko laajan Ylöjärven tuntemus on Vilhelminan hyppysissä.
– Asuin viisivuotiaaksi asti Viljakkalassa. Eli tavallaan olen asunut näillä seuduilla koko ikäni.
Kauneuskilpailuun lähteminen oli oikeastaan ylöjärveläisen kauneusalan yrittäjän pikku vinkki.
– Salmikankaan Anne sanoi, että minun kannattaisi osallistua Miss Ylöjärvi -kilpailuun. Hän vielä tähdensi, että jos en itse ilmoittautuisi, hän tekisi sen puolestani.
Valkeakosken ammattiopistossa kauneudenhoitoalaa opiskeleva Vilhelmina Riuttala kokee, että hänellä on edessään tiukka rypistys ennen suurta finaalipäivää, joka koittaa viides joulukuuta.
– Tapahtumia on paljon. Toisaalta olen oppinut toisilta tytöiltä paljon. Uskon, että osallistun kauneuskilpailuihin myös tulevaisuudessa, hän kaavailee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?