Kukkoselle pettymys Houstonissa

Ylöjärveläinen Sini Kukkonen ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla painonnoston MM-kilpailuissa Yhdysvaltain Houstonissa.

Kukkonen ylsi alle 53-kiloisten sarjassa sijalle 36. Kukkonen nosti C-ryhmässä yhteistuloksen 151 kiloa.
Kukkosen kilpailu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun tempauksen 66 kilon alkupaino tarttui yllättäen polvitukiin heti irrotuksen jälkeen ja nosto jäi eteen.
Toisella yrityksellä Kukkonen kuitenkin tempaisi helposti 67 kiloa. Viimeinen tempaus 69 kilolla liikkui myös mukavasti, mutta sekin jäi eteen. Tempaustulos 67 kiloa oli Kukkosen kuntoon nähden selkeä pettymys.
Työnnössä alkupaino 84 kiloa nousi varmasti, mutta seuraavissa yrityksissä 88 kilon painoilla nostot menivät omituisesti pilalle jo irrotusvaiheessa.
Kilpailun jälkeen kokenut arvokisakävijä oli pettynyt. Hän kertoi, ettei ole koskaan jännittänyt kilpailua yhtä paljon kuin nyt. Kenties jännityksen vuoksi pää ja nostotekniikka eivät toimineet toivotulla tavalla.
Kukkosella oli vaikeuksia jo kisoihin valmistauduttaessa. Kovimman treenijakson keskeytti lokakuussa parin viikon ajaksi kivulias reisivamma, jonka päälle iski korkea kuume.
Parkanon Punttia edustava  Kukkonen kokosi itsensä kuitenkin kisakuntoon. Tätä taustaa vasten Kukkosen suoritusta voidaan pitää ihan kelvollisena, vaikka itse kilpailussa tulikin odottamattomia vastoinkäymisiä.
Houstonin MM-kisat olivat 29-vuotiaalle Kukkoselle todennäköisesti toiseksi viimeiset kansainväliset arvokilpailut. Tähtäin on nyt ensi vuoden huhtikuun EM-kisoissa.
Tuolloin Kukkonen tekee Norjan Førdessa paluun alle 48-kiloisten sarjaan. Hän tavoittelee reipasta kohennusta omissa nimissään oleviin Suomen ennätyksiin.
Mikäli Suomi onnistuu saamaan maapaikan olympialaisiin ja tuleva kevät menee täydellisesti, pitää Kukkonen mielessään porttia auki jopa Rio de Janeiroon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?