Hyviä säveliä

Kaupungintalon Ylöjärvi-salissa musisoidaan sunnuntaina 22. marraskuuta ylöjärveläisten erityislasten liikuntaryhmän hyväksi.
Musahaiden esityksessä on musiikin ja yhdessä tekemisen iloa. Paula Mangelus-Vinnenmaa säestää yhtyettä pianolla.

Musahaiden esityksessä on musiikin ja yhdessä tekemisen iloa. Paula Mangelus-Vinnenmaa säestää yhtyettä pianolla.

Nummikodissa pianon äärelle kokoontuneet Musahait-yhtyeen jäsenet odottavat pianosta kantautuvia säveliä. Paula Mangelus-Vinnenmaa huikkaa, että soitetaan ensin Vanhoja poikia viiksekkäitä. Pianon mukaan liittyvät hanuri ja rumpu sekä vähitellen myös palikat, sadetikku ja tamburiini.
– Musahait on soittanut yhdessä jo viisi vuotta. Esiintyvään soittajaporukkaan kuuluu kahdeksan aktiivisoittajaa, Mangelus-Vinnenmaa kertoo.
Nummikodissa kuitenkin kaikki asukkaat osallistuvat musisointiin, kukin omalla tavallaan. Koska asukkaiden joukossa on vaikeasti kehitysvammaisia, osa kokoontuu nauttimaan musiikista kuunteluoppilaina ja osa soittaa omien kykyjensä mukaan.

Positiivisia tunteita musiikista

Musahait-yhtyeen innokkaat musisoijat ovat aina valmiina harjoituksiin, vaikka takana olisi aktiivista päivätoimintaa.
– Soittaminen on mukavaa, kertovat yhtyeen jäsenet melkein yhteen ääneen.
Harjoittelu tuo iloa myös ohjaajille. Hannele Riihiluoma ohjaa orkesteria kuoronjohtajan tavoin, kun Mangelus-Vinnenmaa keskittyy säestämiseen. Harjoittelu on tavoitteellista, ja soittimia opetellaan soittamaan oikeissa kohdissa ja oikealla tavalla.
Hyväntekeväisyyskonsertissa yhtye soittaa tuttuja iskelmiä. Esitys huipentuu The House of the Rising Sun -kappaleeseen, jossa on nouseva teema. Soittimia liittyy mukaan vähitellen kappaleen edistyessä. Viimeisessä säkeistössä saadaan nauttia yhtyeen jäsenen Jarmo Hakalan huuliharppusoolosta.

Tuotto erityislasten liikuntaan

Konsertissa esiintyy myös Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaita sekä kanttori Saara Syrjäniemi. Pääsylipuista kerätyt tuotot kohdennetaan ylöjärveläisten erityislasten liikuntaryhmän tueksi. Vikkelät varpaat -ryhmä toimii Vuorentaustan koululla, ja siellä käy säännöllisesti erityislapsia kahdeksasta perheestä.
Toiminnanjohtaja Päivi Kaltio Tampereen kehitysvammaisten tuki ry:stä kertoo, että Ylöjärven ryhmä toimii itsenäisesti. Yhdistys maksaa salivuokran, ja Ylöjärven kaupunki antaa ryhmän käyttöön liikuntavälineet.
Konsertista saatavan tuoton ryhmä saa käyttää liikuntaan haluamallaan tavalla. Yksi vaihtoehto on retki lasten seikkailupuistoon.

Hyväntekeväisyyskonsertti pidetään sunnuntaina 22. marraskuuta kello 14 Ylöjärven kaupungintalon Ylöjärvi-salissa osoitteessa Kuruntie 14. Pääsylippuja myydään ovella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?