Ylöjärvi odottaa täsmätietoa sotesta

matti_paakirjoitus_320x194pxlKoko valtakunta jännitti viime viikonloppuna, kaatuuko Juha Sipilän (kesk.) hallitus soteriitoihin.
Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta on tullut kummajainen, joka käsittämättömyydessään piinaa niin yksittäisiä kansalaisia kuin mammuttimaisista sairaaloista vastaavia ammattilaisia. Kuntien päättäjät elävät koko ajan veitsen terällä, kun he eivät tiedä, miten valmistelu soten tulemiseen olisi aloitettava.
Sipilän, Soinin ja Stubbin hallitus juhlii soterauhaa. Malli on syntynyt, ja uudistajilla on nyt päämäärä.
Miten tuoreet soteratkaisut otetaan vastaan Ylöjärvellä?
Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto harmittelee, että nytkin saavutetun ratkaisun perusteella on edelleen vaikea arvioida, mitä soteratkaisu ylipäänsä kunnille ja erityisesti Ylöjärvelle tarkoittaa. Hänen mielestään sotepäätöksen teossa olisi olennaista synnyttää ratkaisu, jonka pohjalta valmistelu voisi jatkua ja jonka pohjalta kunnat voisivat rakentaa omaa tulevaisuuttaan.
Sorvannon mukaan sotepäätös tarkoittaa sitä, että Pirkanmaasta muodostuu yksi itsehallinto- ja sotealue.
Ylöjärven kaupunki odottaa soten jatkosta täsmällisiä tietoja.
Kaupunginjohtaja Sorvanto lupaa, että ylöjärveläiset vastuunkantajat ovat aktiivisia muun muassa seudullisessa sotekeskustelussa.
Viime viikko osoitti jälleen kerran, että sotesoppa pitää koko maan piinaavassa epätietoisuudessa. Viisaat neuvovat, ettei ihmisten kannata vaivata päätään keskeneräisillä asioilla.
Ylöjärvenkin kannattaa keskittyä muiden sektoreiden asioihin, joita on turvallista viedä eteenpäin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?