Monen ylöjärveläisen odotus on pian ohi. Tamperelainen Restbar Group avaa kauan kaivatun illallisravintolan tammikuussa Soppeenmäkeen.
Toimitusjohtaja Mikko Hannulan mukaan isoa investointia ehdittiin suunnitella yhtiössä monta vuotta.
– Kaikki oli kiinni sopivien tilojen löytymisestä.
Restbarin tuleminen Ylöjärvelle varmistui lopullisesti viime viikon alussa. Tuolloin Hannula rustasi allekirjoituksensa liiketilojen ostopaperiin.
Pepper-ketjuun kuuluva ravintola avataan Rantajätkäntielle ensi vuoden alussa. Upouuden Emminkammari-rakennuksen alakertaan tulevassa illallispaikassa on tilaa 90 asiakkaalle.
Itsekin Soppeenmäestä kotoisin oleva Hannula kertoo olevansa nyt sekä innostunut että helpottunut.
– Kyllä tätä siirtoa olikin jo ehditty odottaa! Ylöjärvelle laajentuminen on ollut Restbarin suunnitelmissa pitkään, toimitusjohtaja sanoo hymyillen.
– Etsimme hyvää ravintolatilaa keskustan tuntumasta ainakin kaksi vuotta. Sitä ennenkin olimme silloin tällöin katselleet täkäläisiä kiinteistömarkkinoita. Nyt kaikki vihdoinkin natsasi, hän jatkaa tyytyväisenä.
Ylöjärvessä Restbaria kiinnosti ilmiselvä markkinarako. Vilkkaalla kantakaupungilla ei ole ollut ravintolaa vuosikymmeniin, vaikka paikalliset asukkaat ovat sellaista jatkuvasti toivoneet.
Hankkeen taustalla on myös jotain, mitä ei voi rahassa mitata. Nimittäin juuret.
– Konsernimme on perheyritys, joka on syntynyt Ylöjärvellä. Tämä on meille kotikenttä. On jo aikakin perustaa tänne ravintola.
Matalan kynnyksen á la cartea
Ylöjärven Pepper tulee Mikko Hannulan mukaan olemaan samanlainen ravintola kuin sen sisaret Nokialla ja Kangasalla. Tarjolle laitetaan konstailematonta illallisruokaa, jota ei ohjaa mikään tietty teema.
Ruokalistaa hallitsevat muun muassa burgerit, pihvit, pastat ja salaatit. Arkisin ravintolassa tarjoillaan päivälounasta.
Toimitusjohtajan mielestä Peppereitä voi hyvällä omallatunnolla kutsua vaikkapa yleisravintoloiksi.
– Minusta se ei ole moite, vaan kehu, Hannula sanoo ylpeänä.
– Tärkein lähtökohta on helppo lähestyttävyys – siis tunne siitä, että Pepperiin voi aina mennä. Meillä ei todellakaan ole pukukoodia, vaan syömään voi tulla vaikka suoraan iltalenkiltä, hän täsmentää.
Restbarin ravintolatoimenjohtajana on keväästä lähtien ollut Mikko Hannulan veli Timo Hannula. Ennen perheyritykseen siirtymistä hän toimi Michelin-palkitun helsinkiläisravintola Demon ravintolapäällikkönä.
Myös Timo Hannulalla on selvä käsitys siitä, mitä Pepper on – ja mitä se toisaalta ei ole. Mitään fine dining -paikkaa ylöjärveläisten on Pepperistä turha odottaa.
– Tarjolle tulee monenlaista ruokaa monenlaiseen makuun. Myös lasten viihtyvyyteen satsataan paljon, jotta houkuttelemme paikalle perheitä, nuorempi Hannula sanoo.
– Nimenomaan. Lapset ovat monessa perheessä niitä, jotka päättävät, missä syödään. Tiedän tämän, koska olen itsekin isä, Mikko Hannula komppaa.
Iso investointi ei pelota
Uusimman ravintolansa sijaintia Hannulat pitävät erinomaisena. Parhaillaan rakentuvasta Soppeensydämen korttelista on lyhyt matka niin Kirkonseudulle, Asuntilaan kuin vaikkapa Vuorentaustaankin.
Luotto Pepperin menestykseen on kova.
– Totta kai uuden ravintolan avaamisessa on aina riskejä, mutta olemme käyneet ne vuosien varrella läpi moneen kertaan, Mikko Hannula järkeilee.
– Ylöjärvellä on väestöpohjaa, kysyntää ja hyvin vähän tämän alan kilpailua. Tällä hetkellä lähimmät illallisravintolat ovat Lielahdessa ja Nokialla, hän jatkaa.
Tulevina kuukausina Restbar Group aikoo etsiä Ylöjärven Pepperiin henkilökuntaa. Varsinaisiin ravintolatiloihin Hannulat pääsevät vasta vuodenvaihteessa, kun rakennusyhtiö Lemminkäinen on saanut jokaisen nurkan viimeisteltyä.
Ravintolan avaaminen maksaa yhtiölle kaikkiaan noin 200 000 euroa.
– Onhan se iso investointi, mutta emme me sitä pelkää, Mikko Hannula sanoo.
– Minusta yrityksillä ei koskaan ole stabiilia olotilaa, vaan aina mennään joko eteen- tai taaksepäin. Me haluamme mennä eteenpäin, hän linjaa.
Viimeisimmät kommentit