YIlves nöyränä futsalkauteen

Salijalkapallon eli futsalin naisten liigakauteen valmistautuva Ylöjärven Ilves ei haihattele mahdottomia. Viime kaudella heikosti pärjännyt joukkue tavoittelee sarjapaikan uusimista.
Pian Urheilutalolla nähdään tätä. (Arkistokuva: Esa Norvia)

Pian Urheilutalolla nähdään tätä. (Arkistokuva: Esa Norvia)

YIlveksen valmennusportaaseen kuuluva Sami Päivinen painottaa, että tällä kertaa lähtökohdat tosipeleihin ovat hyvät. Vuosi sitten tilanne oli tyystin toinen.
– Viime kauden alla meillä ei tahtonut olla oikein pelaajia, saati valmentajiakaan. Asiat alkoivat ratketa vasta kuukausi ennen ensimmäistä ottelua, Päivinen muistelee.
Nyt YIlveksen futsaltiimissä on 15 pelaajaa ja kolme valmentajaa. Ryhmä koostuu lähes sataprosenttisesti siitä joukkueesta, joka pelasi kesällä jalkapallon naisten Kakkosessa.
Päivisen mukaan joukkue on vahva, lupaava ja yhtenäinen.
– Viime kaudella keräsimme liigassa kolme pistettä, mutta nyt niitä olisi tarkoitus saada 15–18. Se riittäisi sarjassa säilymiseen, valmentaja linjaa.

Isoja tasoeroja– ainakin aluksi

Alkavalla kaudella naisten futsal-liigassa pelaa kymmenen joukkuetta. Viimeiseksi jäävä putoaa Ykköseen, ja toiseksi viimeinen joutuu liigakarsintoihin.
YIlveksen kunnianhimoisena tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen. Mielellään ilman karsintoja.
– Tilanne on meille uusi, koska esimerkiksi viime kaudella yksikään joukkue ei pudonnut. Futsalin suosio on kuitenkin lisääntynyt siinä määrin, että joukkueita alkaa olla tällaiseenkin sarjatoimintaan, Päivinen miettii.
Suurimpina ennakkosuosikkeina kauteen lähtevät tamperelaiset AC Estudiantes ja Ilves. Etenkin viimeksi mainittu on Päivisen arvion mukaan nyt jopa tavallista kovempi luu.
Kahden suuren takana pisteistä taistelevat Football Club Nokia, Vaasan Sport, Football Team Tornio–Kemi, Golden Futsal Team, Lauttakylän Luja, Musan Salamat, Siilinjärven Palloseura ja YIlves.
– Veikkaan, että alkukaudesta tasoerot ovat suuria, koska osa joukkueista on tottunut pelaamaan ja harjoittelemaan jalkapalloa. Nimenomaan futsaliin satsanneilla porukoilla pelituntuma on aluksi parempi, Päivinen järkeilee.
Ylöjärven Ilves avaa sarjakautensa lauantaina Lauttakylän Lujaa vastaan. Uusitulla Ylöjärven urheilutalolla pelattava kotiottelu alkaa kello 16.
– Luja on nousijajoukkue, joten se on meille erittäin hyvä mittari. Avauspeli näyttää meille jossain määrin koko kauden suuntaa, Päivinen sanoo.
+++++
Miten YIlveksen edustajat ennakoivat futsalkautta liigan mediatilaisuudessa? Katso videolinkki alta!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?