Perheyrittäjä ja järjestöjyrä nousi paikallisyhdistyksen veturiksi

Ylöjärven Yrittäjät ry saa ensi vuoden alussa johtoonsa pitkän uran perheyrityksessä tehneen ja aktiivisesti yrittäjäjärjestössä toimineen Anne Juholan, 59.
– Haluan aktivoida yhdistyksemme sadat jäsenet mukaan toimintaamme. Harmikseni olen huomannut, että yrittäjäjärjestö on monelle jäsenelle erittäin etäinen ja vieras toimija, uusi puheenjohtaja suree.
Metallityöliike Juholat Oy:ssä hommia paiskiva Anne Juhola palaa yrittäjärjestön toimintaan. Hän aloittaa Ylöjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja tammikuussa.

Metallityöliike Juholat Oy:ssä hommia paiskiva Anne Juhola palaa yrittäjärjestön toimintaan. Hän aloittaa Ylöjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja tammikuussa.

Puheenjohtaja Valto Koivulan manttelin perimisestä käytiin raikas taistelu Ylöjärven Yrittäjät ry:n syyskokouksessa viime viikolla.
Yrittäjät Anne Juhola ja Niko Liehu kisasivat liki 700-jäsenisen paikallisyhdistyksen vetovastuusta.
Juhola keräsi 14 kannattajaa, eli hän voitti yhdellä äänellä hopeasijalle jääneen Niko Liehun.

Tositoimiin välittömästi

Anne Juhola aikoo kääriä hihansa heti ja tarttua tomerasti yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajan tehtäviin.
– Tiedän, että Ylöjärven Yrittäjät on kasvanut varsin lyhyessä ajassa liki 700-jäseniseksi paikallisyhdistykseksi. Meidän on huolehdittava siitä, että jäsenmaksunsa suorittaneet yrittäjät pysyvät porukassa ja että he saavat rahalleen vastiketta, uusi puheenjohtaja linjaa.
Juhola tietää, että etenkin heikon taloudellisen tilanteen aikana jokainen yrittäjä puntaroi entistä tarkemmin jokaisen euron kohtalon.
– Paikallisyhdistyksen on osoitettava arjen teoillaan merkityksensä ja vaikuttavuutensa, hän korostaa.
Anne Juhola on havainnut, että koko yrittäjäjärjestö, saati sen paikallisyhdistys, on varsin etäinen monelle jäsenelle.
– Tunnettuuden hyväksi on tehtävä jotakin. Vastuunkantajatkaan eivät saa tuudittautua siihen, että palveluja tarvitseva jäsen aktivoituu, kun tarvitsee opastusta, hän sanoo.
Juholan mielestä Ylöjärven Yrittäjien lähes 700 jäsenelle on otolliset yhteistyömahdollisuudet.
– Moni on löytänyt tärkeän yhteistyökumppanin lähiympäristöstään. Uskon, että kattavan tiedon levittäminen jäsenistöstämme luo uusia asiakkuuksia, hän hehkuttaa.
Anne Juhola pitää välttämättömänä sitä, että paikallisyhdistys kuuntelee tarkalla korvalla jäsentensä kokemuksia ja tuntemuksia.
– Meidän tehtävämme on viedä ylöjärveläisiä terveisiä niin valtakunnallisesti toimivan yrittäjäjärjestön avulla kuin välittämällä asioita suoraan päätöksentekijöille, kuten lainsäätäjille, hän muistuttaa.
Juhola korostaa, että moni ylöjärveläinen yrittäjä on ollut tuloksellisesti yhteydessä muun muassa kansanedustajiin.
– Ylöjärvellä vallitsee erinomainen tilanne kuntayhteistyössä. Kahden viime vuosikymmenen aikana yrittäjät, paikallisyhdistys, kaupunki ja kunnallinen elinkeinoyhtiö ovat rakentaneet tiiviin yhteistyön, jonka hedelmät koituvat kaikkien osapuolien hyväksi, hän painottaa.

Uutta virtaa vastuun kantamiseen

Ylöjärven Yrittäjät on tuttu yhdistys yrittäjä Anne Juholalle.
Juhola toimi paikallisyhdistyksen sihteerinä vuodesta 2003 vuoteen 2010. Hän oli hallituksessa vuoden 2012 loppuun saakka.
Ylöjärveläinen metallinainen istui pitkään Pirkanmaan Yrittäjien teollisuustoimikunnassa jäsenenä sekä puheenjohtajana.
Anne Juhola tietää omasta kokemuksestaan, että yrittäjäjärjestö tarjoaa erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet. Hän  sanoo kohdanneensa eri alojen asiantuntijoita niin paikallisella, maakunnallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.
Juhola pitää erittäin tärkeänä sitä, että paikkakunnalta on vahva edustus Pirkanmaan Yrittäjien eri toimikunnissa. Hänen mielestään vaikuttaminen onnistuu nimenomaan eri asiakokonaisuuksille vihkiytyneissä elimissä.
– Pidän toiminnassani ohjenuoranani sitä, että olen mukana sataprosenttisesti ja teen aina kaiken voitavani asioiden hyväksi, uusi puheenjohtaja linjaa.
Juhola on jo tutustunut yhdistyksen ensi vuoden toimintasuunnitelmaan.
– Olen tyytyväinen lukemaani, hän kiittää.
Ylöjärvellä toimii tällä hetkellä kolme yrittäjien paikallisyhdistystä. Anne Juholan mielestä Ylöjärven, Viljakkalan ja Kurun yhdistykset voivat tehdä tämänhetkistä enemmän yhteistyötä.
– Jokainen puheenjohtaja tuo toimintaan oman erikoisosaamisensa ja sen avulla joitakin painotuksia. Minulla on ajatuksia ja ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi.
Anne Juhola tiedostaa, että Ylöjärven Yrittäjillä on ollut varsin valovoimainen puheenjohtajisto yhdistyksen 50 toimintavuoden aikana.
– Naispuheenjohtajanakaan en ole ensikertalainen, hän huomauttaa.
– Olen erittäin motivoitunut puheenjohtajuuteeni, Juhola puhkuu intoa.
Tammikuun alussa vetovastuun ottava Juhola korostaa, että puheenjohtaja on yhdistystä ja jäsenistöä varten.

Yrittäjyys kasvattaa

Metallityöliike Juholat Oy on ollut Anne Juholan valtakuntaa vuodesta 1978 lähtien.
– Jo 37 vuotta kestänyt työrupeamani perhefirmassa on kasvattanut minua niin ihmisenä kuin yrittäjänäkin, Juhola kertoo.
– Vuosikymmeniin on mahtunut hyvin paljon iloisia tapahtumia ja myönteisiä kokemuksia sekä surullisia sattumuksia ja kielteisiä tuntemuksia. Voin vannoa, että olen oppinut monta asiaa kantapään kautta, hän avautuu.
– Yritystoiminnan ylä- ja alamäet ovat kasvattaneet selviytymään. Olen oppinut uskomaan ja luottamaan tekemisen voimaan, nainen kiteyttää.
Anne Juhola pitää kunnia-asiana sitä, että jo yli 60 vuotta toiminut yritys on edelleen pystyssä.
– Henkilöt, jotka eivät tunne minua, kysyvät titteliäni. Vastaukseni on moni-ilmeinen, sillä olen aina tehnyt hommia useissa rooleissa tsupparista johtajaan. Iloitsen työkulttuurista, joka firmassamme vallitsee. Jokainen tarttuu tehtäviin, jotka odottavat tekijäänsä, hän kiittelee.
Juholat Oy työllistää tällä hetkellä 22 vakituista metallimiestä sekä kolme vuokratyöntekijää.
– Yritys työllisti parhaana aikanaan 70 henkilöä. Moni asiakkaamme on siirtänyt toimintansa Suomen rajojen ulkopuolelle. Tehtävämme on ollut ja on edelleenkin etsiä uusia asiakkaita. Luotamme tulevaisuuteemme, Anne Juhola vakuuttaa.
Metallityöliike Juholat Oy on alihankintayritys.
– Tällä hetkellä meidän tilauskirjamme ovat turvallisesti täydet kahden kuukauden päähän. Aika on muuttunut kovasti. Emme tiedä milloinkaan tarkasti, mitä mikin päivä tuo tulleessaan. Teemme hartiavoimin töitä, jotta saamme tilauksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?