Uplakersin edustusjoukkue on kerännyt kauden kaikista peleistään pisteitä

Laakerit toipui katastrofialusta

Jääkiekon miesten II-divisioonassa tahkoava Ylöjärven Uplakers hävisi lauantaina kotikentällään Peltosaaren Nikkareille maalein 5–4. Tappiossa oli kuitenkin positiivinen sivumaku, sillä Laakereille jäi pelistä käteen yksi piste.
Avauserässä pahasti nuokkuneet ylöjärveläiset onnistuivat venyttämään ratkaisun aina voittolaukauskisaan asti.
Ykkössentteri Kalle Niemenmaa on ollut Ylöjärven Uplakersin alkukauden tehokkaimpia pelaajia. (Kuva: Lauri Kalliala)

Ykkössentteri Kalle Niemenmaa on ollut Ylöjärven Uplakersin alkukauden tehokkaimpia pelaajia. (Kuva: Lauri Kalliala)

Uplakersin päävalmentaja Kari Leivolle jäi lauantain pelistä kaksijakoinen maku. Ottelun alku oli Laakereille yhtä tuskaa – taas kerran.
Tehopelaaja Kalle Niemenmaa vei kotijoukkueen 1–0-johtoon ajassa 5.32, mutta sitten alkoi jyrkkä alamäki. Nikkareiden Alex Milhouse tasoitti jo seuraavalla minuutilla, ja pian tämän jälkeen Janne Kujala järkytti Uplakersia alivoimaosumallaan.
Toiseen erään lähdettäessä vieraat johtivat peräti 4–1.
– Emme olleet taaskaan valmiita peliin. Meillä on ollut selkeästi ongelmia juuri ensimmäisten erien suhteen – pelaajat vain tuntuvat seisovan passiivisesti tolpillaan, Leivo manaa.
– Kyse on pakostikin korvien välisestä jutusta, koska erätauoilla onnistumme aina skarppaamaan. Niin tälläkin kertaa, hän jatkaa.
Toisessa erässä Joel Linnas ja Lassi Niemenmaa toivat maaleillaan Laakerit maalin päähän riihimäkeläisistä. Päätöserässä Niilo Lähde tasoitti ottelun, joten edessä oli jatkoaika.
Tämän jälkeen sattuma astui peliin  – ainakin mikäli Leivoa on uskominen.
– Jatkoajalla ei tullut maaleja ja rankkareissa vastustaja sattui onnistumaan pikkuisen meitä paremmin. Varsinaisen peliajan jälkeen ratkaisevat pikkujutut, ja tällä kertaa ne eivät olleet meidän puolellamme, päävalmentaja summaa.

Kaksijakoinen kauden alku

Uplakers on kerännyt kauden kolmesta ensimmäisestä pelistään viisi pistettä. Niiden turvin ylöjärveläiset ovat II-divisioonan Hämeen lohkossa neljäntenä.
Kari Leivo ei ole varma, mitä pistesaaliista pitäisi ajatella.
– Olemme nyt kärsineet kaksi rankkaritappiota, se harmittaa… Mutta toisaalta emme ole jääneet nollille yhdessäkään ottelussa. Kai me olemme jotain siis onnistuneet tekemään oikeinkin, hän puntaroi.
Lauantaina Euromaster Areenalla loistivat Laakereiden ykkösketju ja maalivahti Jiri Kumpuvaara. Etenkin jälkimmäisen tähänastisesta panoksesta Leivo on erittäin mielissään.
– Meillä on maalivahti, joka antaa Uplakersille mahdollisuuden taistella voitoista jokaisessa pelissä. Muiltakin osin joukkueemme on todella tasainen, eikä heikkoja lenkkejä ole.
– Jatkossa tärkein tavoitteemme on saada pelattua kokonaiset 60 minuuttia hyvin alusta loppuun. Sillä tavalla alamme saada voittoja, päävalmentaja analysoi.
Seuraavan kerran Uplakers metsästää täyttä pistepottia viikon päästä lauantaina. Tuolloin ylöjärveläisten vieraaksi saapuu Ruoveden Seurakunnan Atleetit.
– Kaikki tämän sarjan ottelut ovat meille voitettavissa, kunhan vain keskitymme niihin kunnolla, Leivo ennakoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?