II-divisioonassa pelaava ylöjärveläisryhmä teki ensimmäisessä kotiottelussaan selvää KPK:sta

Uplakers haluaa taistella kärkisijoista

Avauspelistä pisteen saalistanut Ylöjärven Uplakers kaatoi jääkiekon II-divisioonan toisessa ottelussaan Koillis-Pirkan Kiekon selvästi maalein 5–2. Uplakersin päävalmentaja Kari Leivo odottaa suojateiltaan hyvää kautta.
(Niilo Lähde punnertaa KPK:n maalille iskemään alivoimamaalia. Kuvat: Lauri Kalliala)

(Niilo Lähde punnertaa KPK:n maalille iskemään alivoimamaalia. Kuvat: Lauri Kalliala)

– Pelimme on näyttänyt ihan hyvältä tähän mennessä, Leivo kiteyttää.
Kauden ensimmäisessä ottelussa Uplakers koki tappion voittomaalikilpailussa Valkeakosken Kiekko-Ahmalle. Viime lauantaina Uplakers kuitenkin kaatoi kotihallissaan KPK:n. Leivo oli tyytyväinen lauantaiseen koitokseen.
– Pelasimme puolustuksellisesti hyvän ottelun. Hyvä puolustuspeli auttoi myös hyökkäämistämme. Pysyimme pelisuunnitelmassa oikeastaan koko pelin ajan, eikä pelaaminen lähtenyt väärille urille montaakaan kertaa, Leivo selvittää.
Uplakers iski ottelun avausmaalin hieman toisen erän puolivälin jälkeen, kun Joel Linnas ohitti mänttäläisvieraiden maalia vartioineen Juuso Grundströmin.
KPK nousi tasoihin kolmannen erän alussa, mutta erän viidennellä minuutilla syntynyt Uplakersin alivoimamaali katkaisi vieraiden selkärangan.
Niilo Lähteen tekemän alivoimaosuman jälkeen Kalle Niemenmaa sekä kahdesti viimeistellyt Teemu Virtanen johdattivat Uplakersin karkumatkalle. KPK pääsi kaventamaan vielä ottelun lopussa.
Niilo Lähde, Teemu Virtanen ja Turo Mikkola saalistivat kaksi tehopistettä mieheen. Jiri Kumpuvaara koppasi ylöjärveläisten verkolla 22 kiekkoa.

Tavoitteet ovat korkealla

Aloitukseen kyyristyvä Teemu Virtanen iski Uplakersille kaksi maalia.

Aloitukseen kyyristyvä Teemu Virtanen iski Uplakersille kaksi maalia.

Uplakersin kokoonpano eli hieman kauden avausotteluun verrattuna. Kari Leivon mukaan loukkaantumiset ja poissaolot pakottavat aina välillä ketjumuutoksiin.
– Totta kai tavoitteena on muodostaa mahdollisimman pysyvä ryhmitys, mutta poissaoloja on aina, Leivo toteaa.
Uplakersin terveystilanne on kohtalaisen hyvä.
– KPK:ta vastaan loukkaantui kaksi pelaajaa. Toisella on ongelmia polven kanssa, mutta ainakin toinen saadaan varmaan pian takaisin. Lisäksi meillä on yksi pitkäaikaispotilas, Leivo kertoo.
Uplakersin pelaajamateriaali muuttui jonkin verran viime kaudesta tähän kauteen. Muutama pelaaja jäi pois ja joukkueeseen saatiin pari nimekästä vahvistusta.
– Niemenmaan Lassi tuli meille ja Virtasen Teemu myös. Tuntuu siltä, että meillä on hieman kovempi ryhmä kuin viime kaudella. Etenkin puolustuspää on kohentunut. Lisäksi Jiri Kumpuvaara pelaa nyt kauden alusta alkaen, kun viime kaudella hän tuli vasta joulukuussa, Leivo kertoo.
Uplakersin tavoite on saavuttaa pudotuspelipaikka. Pudotuspeleissä kaikki on sitten mahdollista, kuten viime keväänä saavutettu pronssi osoitti.

Jani Kalliomäki joutui poistumaan kesken ottelun loukkaantumisen vuoksi.

Jani Kalliomäki joutui poistumaan kesken ottelun loukkaantumisen vuoksi.

– Sarja hieman supistui ja pudotuspeleihin menee vain kuusi joukkuetta. Itse asiassa kaikilla sarjan joukkueilla on mahdollisuus päästä pudotuspeleihin. Luvassa on siis tasainen sarja, jossa ei ole yhtään heikkoa joukkuetta, Leivo ennustaa.
Uplakers pelaa seuraavan kerran ensi sunnuntaina, jolloin Hämeenkyrön Nikkarit saapuu vieraaksi Ylöjärven jäähalliin. Kamppailu alkaa kello 14.
– Odotan meiltä samanlaista pelaamista kuin nähtiin KPK:ta vastaan. Meidän pitää pysyä liikkeessä ja olla hyviä puolustuspelissä. Tarkoituksemme ei ole kuitenkaan koko ajan vetäytyä vaan myös hyökätä hyvin. Vastahyökkäysten pitää lähteä terävästi, Leivo sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?