Lentisnuorilla urakkatalvi edessään

Ylöjärven Ryhdin lentopalloilijat ahertavat jälleen tällä kaudella monella muullakin rintamalla kuin naisten ykkössarjassa.
Pahasta polvivammasta toipunut keskitorjuja Emilia Raappana (lyömässä) ja passari Emmi Jalonen (7) saavat urakoida pitkän lentopallokauden mittaan monenlaisissa eri-ikäisten otteluissa.

Pahasta polvivammasta toipunut keskitorjuja Emilia Raappana (lyömässä) ja passari Emmi Jalonen (7) saavat urakoida pitkän lentopallokauden mittaan monenlaisissa eri-ikäisten otteluissa.

Vuoden tauon jälkeen naiset pelaavat myös kakkossarjaa, ja miehet lähtevät uusiutuneella joukkueellaan kolmoseen.
Niin naisten kuin miesten joukkueet koostuvat nuorista pelaajista, ja junnupelejäkin riittää lähes jokaiselle viikonlopulle niin valtakunnallisissa kuin alueellisissa sarjoissa.
Kakkosessa Ryhti sijoitettiin lohkoon 7, jossa pelaa myös keskisuomalaisia joukkueita, jyväskyläläiset JyväsLentis ja Huhtasuon Kisa sekä saarijärveläinen Järvi–Suomen Pallo.
– Muutama pitkä reissu tulee, ja se tietää meille hieman miettimistä, koska ykkössarjaa pelataan samoina päivinä, Ryhdin kakkosjoukkueen päävalmentaja Petri Saari sanoo.
Kausi alkaa heti vierailulla JyväsLentiksen kotisalissa sunnuntaina 4. lokakuuta.
Loput kaksi vastustajaa, Kalevan Lentopallo ja Supin kakkosjoukkue sentään tulevat Tampereelta.
Supi on Ryhdin ensimmäinen kotivastustaja. Peli pelataan sunnuntaina 11. lokakuuta.
– Vastustajat ovat koko lailla tuntemattomia, mutta perinteisestihän kakkosen porukoissa on entisiä liigapelaajia, jotka eivät hötkyile vaan pelaavat fiksusti, Saari arvioi.
Tarjolla on siis hyvää oppia nuorelle Ryhdille, sillä juniori-ikäisistä pelaajistahan joukkue käytännössä koostuu.
Ykkösjoukkueen ringissä on 15 pelaajaa, joista osa pelaa enemmän kakkosta. Tyttöporukoista otetaan tarpeen mukaan täydennystä Saaren ryhmään.
– Meillä ei ole virallista sijoitustavoitetta, vaan pyrimme ennen kaikkea kehittämään pelaajiamme ja tarjoamaan peliaikaa. Koulutamme esimerkiksi C-tytöistä tulevaa liberoa, Saari kertoo.

Konkarimiehet  siirtyivät YPAan

Viime talvena Ryhdin miehet pelasivat kakkossarjaa, mutta joukkue jakaantui kahtia niin, että konkarit lähtevät kolmoseen Ylöjärven Pallon nimissä ja nuoriso-osasto takoo palloa edelleen Ryhdin paidassa.
– Jako tehtiin hyvässä yhteisymmärryksessä. Meidän vanhimmat pelaajamme ovat nyt 19-vuotiaat Joonas Järnvall ja Valtteri Jääskeläinen sekä uusi keskitorjuja Taneli Mäkitalo, Ryhdin miehiä valmentava Timo Halttula kertoo.
Joukkue menetti ykköshyökkääjänsä, kun nuorten maajoukkuepelaaja Ilari Toimela suuntasi Kuortaneen valmennuskeskukseen ja urheilulukioon.
– Tavoitteenamme on kehittyä lähelle kakkossarjan tasoa, tarkoittipa se sitten nousemista tai nuorten valmiutta pelata kakkosessa, Halttula sanoo.
Olli Kainulaisen valmentamat B-pojat pelaavat SM-tasonmittausturneensa 10. lokakuuta ja Valtteri Jääskeläisen vetämät C-pojat viikkoa sitä aiemmin.
– Lopputurnauspaikkoja tavoitellaan poolivaiheiden kautta, Halttula tiivistää poikajoukkueiden päämäärän.
Keskitorjuja Roope Keskisestä leivottiin sunnuntaina Somerolla C-poikien alueiden SM-hopeamitalisti Lounaan ykkösjoukkueessa, joka hävisi finaalissa idän ykköselle 1–2 (13–25, 25–17, 5–15).
Yleispelaajat Aleksi Savolainen ja Olli Kivimäki taistelivat Lounaan kakkosen riveissä seitsemänneksi, kun sijoitusottelussa kukistui Pohjoisen kakkonen 2–1 (23–25, 25–16, 15–10).
Poikia on Ylöjärvellä tullut lentopalloilun pariin sen verran, että Ryhti saa liikkeelle myös D-, E- ja F-junnujoukkueet.

Tytöissä monta hyvää joukkuetta

Ryhti saa kokoon hyvän A-tyttöjoukkueen, jonka rungon muodostavat ykkössarjapelaajat. Heikki Kosonen valmentaa sitä.
B-tyttöjen SM-sarjaan Ryhdiltä lähtee peräti kaksi joukkuetta, joista kakkonen järjestää tasonmittausturnauksen 10. lokakuuta.
Kakkonen koostuu nuoremmista C-tytöistä eli vuonna 2002 syntyneistä.
Ykkösessäkin on vain neljä B-ikäistä pelaajaa, ja muiden syntymäajaksi merkataan vuosi 2001.
Jotta seurattavat ottelut eivät loppuisi kesken, myös C-tytöissä on kaksi joukkuetta. Heidän tasonmittausturnauksensa pelataan Tampereella 3. lokakuuta.
– C-ykkösen tavoitteena on selviytyä SM-sarjassa 16 parhaan joukkoon, ja B:ssä samoille tytöille on tietysti tarjolla vielä astetta kovempia pelejä, kumpaakin joukkuetta luotsaava Saari luonnehtii.
Alueiden SM-turnauksessa Ryhdin C-tytöistä pelasivat yleispelaaja Pinja Lepola, passari Venla Oksala sekä poikkeuksellisesti yleispelaajana häärännyt Linnea Kuusela.
Harri Matilaisen valmentama Lounaan kakkonen sijoittui kuudenneksi hävittyään sijoituspelissä Idän ykköselle 1–2 (25–22, 24–26, 12–15).
Lounaisen alueen tason kovuutta alleviivaa se, että Kounaan ykkönen murjoi finaalissa Pohjoisen ykkösen 2–0 (25–17, 25–21).
D-tytöissä Ryhti lähtee puolustamaan Lounaan aluesarjan pronssimitaliaan ja osallistuu myös Tiikerisarjaan. Myös E- ja F-tytöissä on joukkueet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?