YIlves päätti kautensa voitokkaasti – katso kooste!

YIlves haki ainoana Tampereen piirin joukkueista täyden pistepotin Naisten Kakkosen viimeisellä sarjakierroksella. 0–1-Voitto Turun Weikkojen kakkosjoukkueesta varmisti YIlvekselle lohkon viidennen sijan.
YIlveksen ja TuWe 2:n välisessä ottelussa oli välilllä erittäin kova vauhti. (Kuva: Kari Häkli)

YIlves sai vierasotteluunsa mukaan vain kentällisen verran pelikuntoisia pelaajia, mutta pelaavan kokoonpanon taistelutahto oli vahva.
Turun Weikkojen nuori kakkosjoukkue pisti heti alusta alkaen vieraat ahtaalle hyvällä liikkeellä. TuWe pelasi tilanteet loppuun ja luotti maltilliseen syöttöpeliin.
Kimmoisalla tekonurmialustalla kotijoukkueella oli ottelun alkuhetkillä pienoinen etu pallon pomppiessa epätavallisesti. YIlves rauhoittui kuitenkin pian pelaamaan kentän pintaa pitkin, ja ote siirtyi vieraille.
YIlves pystyi kontrolloimaan peliä ja hakemaan aukot kotijoukkueen puolustuslinjasta. Etenkin oikean laidan hyökkääjä pelattiin usein läpijuoksuihin, ja tilanteita syntyi kuin liukuhihnalta turkulaismaalin edustalle.
Keskityspalloille ei kuitenkaan löytynyt jatkajia ennen kuin ottelun 38. peliminuutilla. Eveliina Reponen avasi oikealle laidalle hakeutuneelle Heidi Sampolahdelle läpisyötön, jonka Sampolahti keskitti kulmalipulta maalin edustalle.
Iina Haapanen survoi TuWen maalivahdin käsien kautta pelattavaksi jääneen pallon verkkoon.
Tahtomaali nosti YIlveksen tunnelmat kattoon, ja kotijoukkue pysyi jakson loppuun saakka pois parhailta maalipaikoilta.
Toinen puoliaika alkoi YIlveksen hallitessa lievästi peliä. Kotijoukkue iski kuitenkin terävästi aina tilaisuuden saadessaan, ja TuWen pallonriistoista kehkeytyikin alkuminuuttien aikana muutama vaarallinen läpijuoksu. YIlveksen maalilla pelannut Iida Koskinen ei kuitenkaan ollut yllätettävissä.
Keskikentällä ottelu ottelulta otteitaan kohentaneet Jenni Häkli ja Rosa Sirén rakentelivat tasaiseen tahtiin maalitilanteita ja laukoivat hanakasti kohti turkulaisten maalia. TuWen maalivahti Laura Vainio torjui kuitenkin mainiosti.
Edes Heidi Sampolahden puoliajan lopulla läpijuoksusta saama huippupaikka ei tuottanut tulosta, vaan toinen puoliaika pelattiin loppuun asti maaleitta lähinnä Laura Vainion ansiosta. Niinpä YIlves sai mukaansa täyden pistepotin.
Syksyn viimeisissä otteluissa jokainen joukkue oli selvästi tiivistänyt puolustustansa, mikä tuotti ongelmia YIlvekselle.
Harjoituksissa painopiste on ollut pallon käsittelyssä, eikä maalintekoa harjoiteltu ilmeisesti riittävästi. Tästä huolimatta YIlves paketoi kautensa keväällä asettamansa tavoitteen mukaisesti ja piti selkeästi sarjapaikkansa.
Ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimineelle Sini Sutiselle kausi oli menestys. Valitettavasti Sutisen valmennusura jäänee tällä erää yhden vuoden pituiseksi lääketieteen opintojen edettyä jo pitkälle.
Oletettavaa on, että ensi kaudella vuosien 1997 ja 1998 ikäluokkien pelaajista alkaa muodostua runko uudelle YIlveksen naisjoukkueelle. Sitä ennen, pienen hengähdystauon jälkeen, alkaa talven futsalsarja, jossa voittaja palkitaan Suomen mestaruudella. YIlveksen osalta naisten Futsal-Liigan ottelut alkavat 17. lokakuuta kotipelillä Lauttakylän Lujaa vastaan.
Naisten Kakkosessa nousijaksi povattu Tampereen Pallo-Veikot ei kyennyt riistämään pisteitä päätösottelussaan lohkovoittajalta, raumalaiselta Pallo-Iiroilta. TPV päätyi tappion myötä sijalle kolme, eikä tamperelaisjoukkue päässyt edes nousukarsintaan. YIlveksen lohkon voittanut Pallo-Iirot matkaa taistelemaan noususta yhdessä muista lohkoista tulleiden Vuosaaren Viikinkien, Kokkolan GBK:n ja Rovaniemen Palloseuran kanssa.

B-tytöt jälleen voittoon

B-tytöt pyörittivät porilaiset nurin. (Kuva: Minna Jalovaara)

Ylöjärven Ilveksen B-tytöt saivat Soppeenharjun tekonurmelle vieraakseen NiceFutiksen B-tytöt Porista.
Vastustaja tiedettiin jo etukäteen vaikeaksi, ja ottelu oli myös sarjasijoituksen kannalta tärkeä molemmille joukkueille.
Ylöjärven tytöt ottivat pelin halliintaansa alusta lähtien ja pelasivat erinomaista jalkapalloa ensimmäiset viisitoista minuuttia. Pallo ja pelaajat liikkuivat liukkaasti. Maalinteossa YIlves ei kuitenkaan onnistunut.
NiceFutis puolusti sitkeästi ja sai hiljalleen otetta pelistä. Ensimmäinen puoliaika päättyi kuitenkin maalittomana.
Toiselle puoliajalle tuli päättäväinen kotijoukkue. Jälkimmäistä jaksoa oli pelattu ainoastaan muutama minuutti, kun YIlveksen Elisa Ilottu sijoitti pallon komealla kierteisellä laukauksella vastustajan maalin ylänurkkaan.
Kymmenisen minuuttia myöhemmin vastustaja rikkoi rangaistusalueellaan Emmi Rauhalaa, minkä jälkeen Rosa Sirén laukoi pilkulta tilanteeksi 2–0.
Vain muutama minuutti myöhemmin Emmi Rauhala lisäsi kotijoukkueen etumatkan jo kolmeen maaliin.
Syöttäjänä tähän kolmanteen maaliin toimi Julianna Jalovaara, joka itse onnistui maalinteossa vain hetkeä myöhemmin.
Ottelu päättyi lopulta YIlveksen 5–0-voittoon. Ottelun viimeisen täysosuman teki Veera Keskitalo.
Voitolla YIlves vankisti asemiaan B-tyttöjen sarjan kakkosena.