Kujanpää taivutti 525 Portugalissa

Urho Kujanpään lievästi sanottuna erikoinen kausi päättyi hienosti Portugalin Leiriassa seurajoukkueiden alle 20-vuotiaiden Euroopan cupissa seiväshypyn voittoon ja ennätyslukemiin 525.

Tuloksen takana oli tälläkin kertaa melkoinen tarina. Kujanpään seipäät eivät nimittäin mahtuneet siihen koneeseen, jolla Tampereen Pyrintö lensi Portugaliin. Hänen isänsä Hannu Kujanpää sai SUL:n lajivalmentajan suhteita hyväksi käyttäen järjestymään lainaseipäät Lissabonista.
Lainavälineet onneksi löytyivät, ja Kujanpää pääsi toteamaan ne löysemmiksi kuin omansa. Se ei paljoa haitannut, sillä lämpimissä oloissa hän vertyi parantamaan elokuun lopussa Espoossa tekemäänsä ennätystään viisi senttiä.
Vauhtiin päästyään Kujanpää teki kaksi erinomaista yritystä 530:stäkin, mutta sen ylittämisen aika ei tullut vielä. Tulos 525 nosti hänet Suomen kauden tilastoissa jaetulle kuudennelle sijalle seurakaveri Jere Bergiuksen rinnalle.
Kujanpää kilpaili myös keihäässä, jonka kokoontumisesta hän myöhästyi kolme ja puoli tuntia kestäneen seiväsurakan takia. Taas tarvittiin isä-Hannun supliikkitaitoja, jotta osallistumisoikeus herui.
Siihenkin nähden Kujanpään kakkosija viimeisen kierroksen 56,73 kantaneella heitolla oli jälleen erinomainen venyminen – varsinkin kun Kujanpäällä ei ollut keihäskilpailuja selkävaivojen vuoksi takana yhtään tänä kesänä.
– Hyvin siis meni kuitenkin kaikesta huolimatta tämä kausi. Terveys on tärkein asia, ja nyt olisi mahdollisuus rakentaa peruskuntoa kahden vuoden tauon jälkeen, Hannu Kujanpää luonnehti poikansa tilannetta.
Mainiosti selviytyi myös toinen ylöjärveläinen, Jessi Landström Leirian-keikastaan. Hän pyyhälsi kakkossijalle sekä sileällä että aidatulla satasella ajoilla 12,75 ja 15,20.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?