Siivikkalalaisille infotilaisuus pakolaisista

Siivikkalassa järjestetään perjantaina avoin asukastilaisuus, jossa kerrotaan alueen pakolaistilanteesta.
Irakista ja Syyriasta tulleet pakolaiset ovat täyttäneet Torpan leirikeskuksen viime päivinä.

Irakista ja Syyriasta tulleet pakolaiset ovat täyttäneet Torpan leirikeskuksen viime päivinä.

Asukasinfossa on tarkoitus kertoa ajankohtaisia asioita vallitsevasta turvapaikanhakijatilanteesta. Paikallisten kysymyksiin vastaamassa ovat ainakin Tampereen ja Ylöjärven seurakuntien sekä Ylöjärven kaupungin ja poliisin edustajat.

Tilaisuus alkaa Siivikkalan seurakuntatalolla osoitteessa Tervolantie 4 kello 18. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Ylöjärven kaupunki ja Ylöjärven seurakunta.

Torpan majoitus jatkuu

Tampereen seurakunnat on päättänyt jatkaa turvapaikanhakijoiden hätämajoitusta Siivikkalassa sijaitsevassa Torpan leirikeskuksessa ainakin vajaan viikon ajan. Majoituksen jatkamista ovat vahvasti toivoneet Tampereen kaupunki ja poliisi, jotta Tampereen alueen hätämajoituspaikat saadaan loppuviikon ja ensi viikon alun aikana avattua.

Toistaiseksi on sovittu, että hätämajoituksen jatkoaika kestää torstaihin 24. syyskuuta saakka.

Alun perin pakolaiset piti siirtää Siivikkalasta Julkujärven leirikeskukseen jo tällä viikolla. Siirto ei kuitenkaan ollut mahdollinen, koska Torpan leirikeskuksella on tällä hetkellä yli 150 pakolaista. Julkujärvelle pakolaisia mahtuisi vain 50.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?