Lisälaina läpi valtuustossa

Ylöjärven kaupunki ei pysy tänäkään vuonna suunnitellussa budjetissaan. Vuoden ensimmäinen muutostalousarvio hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa maanantaina.
Keskustasta kokoomukseen loikannut Tapani Tienari (keskellä) edusti maanantaina ensi kertaa julkisesti uutta puoluettaan. Vieressä puoluetoverit Juho Ojares (vas.) ja Katja Luojus.

Keskustasta kokoomukseen loikannut Tapani Tienari (keskellä) edusti maanantaina ensi kertaa julkisesti uutta puoluettaan. Vieressä puoluetoverit Juho Ojares (vas.) ja Katja Luojus.

Tiukkaa kulukuria noudattava Ylöjärven kaupunki velkaantuu tänä vuonna hieman odotettua enemmän. Maanantaina hyväksytyn muutostalousarvion myötä uutta pitkäaikaista lainaa joudutaan ottamaan noin 1,4 miljoonaa euroa.
Viime vuoden lopulla siunatussa alkuperäisessä talousarviossa tarpeelliseksi lisälainan määräksi arvioitiin 15,3 miljoonaa. Nyt tuo luku nousee siis 16,7 miljoonaan euroon.
Syinä ylitykselle ovat odottamattomat kustannukset perusturvan käyttömenoissa ja investointimäärärahoissa.
Muutostalousarvion hyväksyminen oli Ylöjärven kaupunginvaltuutetuille kipeä paikka. Kokoomuksen Katja Luojus kuitenkin muistutti, että esitystä ei nielty mukisematta.
– Kaupunginhallitus teki tietääkseni historiaa, kun se palautti muutostalousarvion kesäkuussa uudelleen valmisteltavaksi. Jos tätä ei olisi tehty, uutta velkaa olisi pitänyt ottaa peräti 2,6 miljoonaa euroa, Luojus kiitteli.
Muutostalousarviot eivät ole kuntapolitiikassa tavattomia, mutta niitä pyritään mahdollisuuksien mukaan välttämään. Viime vuonna Ylöjärven päättäjät hyväksyivät kaksi muutostalousarviota.

Paritalotontti nousi keskusteluun

Kaupunginvaltuuston syyskauden avausistunnon toiseksi isoksi puheenaiheeksi nousi hieman yllättäen eräs paritalotontti. Ojapuiston alueella Kirkonseudulla sijaitseva tontti on ollut varattuna yksityishenkilölle vuoden 2013 syyskuusta lähtien, ja nyt rakennustöiden aloittamiselle myönnettiin toistamiseen jatkoaikaa.
Leena Törmälä (kesk.) kysyi, saako kaupunki tontista rakennustöiden aloitusta odotellessaan lainkaan vuokratuloja. Kehitysjohtaja Riku Sirenin mukaan vuokraa kyllä ropisee kaupungin laariin, Mika Kotiranta (kok.) taas epäili, että näin ei ole.
Epäselväksi jääneistä vastauksista huolimatta jatkoaikaa annettiin. Rakennustöiden on määrä alkaa ensi vuoden alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?