Onnellista tilkkutäkkielämää

Muusikko Lauri Schreck versioi unohtumattomasti Chisua kanteleella, fiilistelee kitaralla Pepe Willbergin bändissä ja tekee omia biisejä muun muassa Puhuri-yhtyeessä. Ja ehtiipä vielä esiintymään Itä-Aureeseen.
Lauri Schreck tekee työtä, jota rakastaa. (Kuva: Osku Söderlund)

Lauri Schreck tekee työtä, jota rakastaa. (Kuva: Osku Söderlund)

Helsinkiläinen Lauri Schreck tarttuu mielellään sekä kitaraan että kanteleeseen. Monipuolinen muusikko tekee omaa musiikkia ja esiintyy useassa kokoonpanossa, hyvinkin tunnettujen artistien kanssa. Muun muassa Pepe Willbergin taustalla soittavassa Saimaa-bändissä.
− Elän tilkkutäkkielämää. Kokoan mielekkään arjen kasaan monesta paikasta. Minulle tilkkutäkkielämä sopii hyvin – niin kauan kuin työt, joita teen, ovat musiikillisesti mielekkäitä, Lauri Schreck sanoo.
Juuri niihin mielekkäisiin töihin Schreck pyrkii keskittymään. Jos kokoonpano tai projekti ei sytytä liekkiä, ei hommassa saa parastaan irti.
− Intohimoinen rakkaussuhde musiikkiin on keskeinen osa elämääni. En halua tuhota sitä tekemällä juttuja, jotka eivät tunnu omilta.

Rakkautta jo äidin mahassa

Tuo intohimoinen rakkaus roihahti liekkiin harvinaisen varhain. Schreck bongasi jokunen vuosi sitten 1970-luvun diskobiisin, jonka groove tarttui heti ja tuntui tutulta. Äiti kertoi kuunnelleensa kappaletta odottaessaan Lauria.
Alakouluaikoja Schreck itse muistaa jo vähän paremmin.
− Muistan lapsuusvuosilta tilanteita, joissa musiikki on koskettanut minua vahvasti. Pihan kovat jätkät sanoivat, ettei Kissiä saa digata, mutta tykkäsin siitä silti.
Tämänhetkinen ykkösjuttu on Puhuri-bändi. Schreck on suomenkielistä pop-rockia raikkaasti soittavan yhtyeen biisintekijä. Puhurin ja muiden bändikuvioiden rinnalla musiikin maisteri opettaa musiikkia ja bändisoittoa yliopistossa.
Opettajana hän pyrkii välittämään vahvan tunteen – sen, miten hienoa bändissä soittaminen on. Parhaimmillaan voidaan yltää yhdessä soittamisen ylikin: syvällisen yhdessäolon tilaan.
− Jos löytää yhdessä soittamiseen muitakin puolia kuin biisien suorittamisen, pääsee soittamisessakin eteenpäin, Lauri Schreck uskoo.
Opettajan työssä häntä viehättää pysyvyys.
− Keikkaillessa on mentävä joka kerta uuteen paikkaan ja tavattava uudet ihmiset. Opettaminen antaa pysyvyyttä: voin moikata samat tutut ihmiset joka kerta, Schreck nauraa.

Ensimmäiset syysmarkkinat

Lauri Schreck on mökkeillyt Itä-Aureessa yli kymmenen vuotta, joten seutu on tullut tutuksi. Siksi hän vastasi mielellään kyllä keikkapyynnölle.
Tänä lauantaina Lauri Schreck esiintyy Pohjois-Kurun syysmarkkinoilla Jussi-Matin pihassa kello 13. Schreckin keikka on kaikkien aikojen ensimmäisten syysmarkkinoiden alkusykäys.
Pohjois-Kurun syysmarkkinoiden järjestäjänä toimii Taistelijan talo -palveluyhdistys. Käsityöläiset, maanviljelijät ja muut yrittäjät myyvät tuotteitaan. Tarjolla on myös perinteistä markkinaruokaa: hernerokkaa ja grillimakkaraa.

Pohjois-Kurun syysmarkkinat lauantaina 5. syyskuuta kello 13–17. Markkinatanssit kello 19 Jussi-Matissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?