Tapani Tienari siirtyy keskustasta kokoomukseen

Keskustan kantava voima Tapani Tienari, 57, jättää poliittisen kotinsa.
Ylöjärven kaupunginvaltuuston kolmantena varapuheenjohtajana toimiva kurulaispäättäjä siirtyy kokoomukseen.
Tienarin loikka merkitsee isoja muutoksia valtuustoryhmien asemiin. Kokoomus vahvistaa entisestään ykköspuolueen mandaattiaan. Keskusta puolestaan pienenee ja siitä tulee tasavahva perussuomalaisten kanssa.
Tapani Tienari on ollut keskustan keskeinen vaikuttaja Ylöjärvellä. Neliapilapuolueen sisäiset ristiriidat johtivat siihen, että Tienari jätti puolueen ja hän siirtyi kokoomukseen.

Tapani Tienari on ollut keskustan keskeinen vaikuttaja Ylöjärvellä. Neliapilapuolueen sisäiset ristiriidat johtivat siihen, että Tienari jätti puolueen ja hän siirtyi kokoomukseen.

Keskustan valtuustoryhmän sisäiset ongelmat ovat johtaneet puolueen pitkäaikaisen konkaripoliitikon lähtöön. Tapani Tienari on päättänyt jättää keskustan, ja hän on siirtynyt kokoomukseen.
Tienarista tulee Kurun Kokoomus ry:n jäsen.
Tienari vaihtaa ryhmäänsä myös Ylöjärven evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkovaltuustossa. Hän jättää Kirkon keskustan, minkä jälkeen ryhmään jää viisi kirkkovaltuutettua. Tienarin meno Seurakuntaväen ryhmään nostaa sen jäsenmäärän seitsemääntoista.

”Minulle osoitettiin epäluottamusta”

Tapani Tienarin keskustasta lähdön juuret juontavat tämän vuoden tammikuun tapahtumiin. Silloin keskustan valtuustoryhmä vaihtoi yllättäen puheenjohtajaansa.
– Kun valtuustoryhmä oli koolla, kokouksessa esitettiin puheenjohtajan vaihtamista. Minulle ei kerrottu syitä, miksi minusta haluttiin päästä eroon, Tienari kertoo.
Keskustan valtuustoryhmä järjesti suljetun lippuäänestyksen puheenjohtajasta. Tienari hävisi kisan niukasti. Tehtävään nousi viljakkalalainen Pekka Hietaniemi.
Tienari arvelee, että puolueen tietyn klikin mielestä viljakkalalaista valtuutettua ja kaupunginhallituksen varajäsentä Teuvo Hakasta ei olisi pitänyt valita hallituksen edustajaksi tekniseen lautakuntaan.
– Ilmeisesti tämä on asia, joka sai useat toimimaan minua vastaan, hän pohtii.

Yhteistyötä ja avarakatseisuutta

– Olen saanut keskustalaisilta pyyhkeitä myös siitä, että olen rakentanut aitoa yhteistyötä muiden valtuustoryhmien kanssa, Tapani Tienari sanoo.
– Olen laajentanut poliittisen toiminnan repertuaaria ja puhunut myös rakentavan kaupunkipolitiikan puolesta. Ylöjärvi on moni-ilmeinen kasvukaupunki, jossa on otettava huomioon niin tiivis keskusta kuin laajat haja-asutusalueetkin, hän korostaa.
Tienari pitää luottamustehtävänsä yhtenä saavutuksena sitä, että eri valtuustoryhmät ovat alkaneet aidosti luottaa myös keskustaan yhteistyökumppanina.
– Ylöjärvellä on pätevä virkamiehistö, joka taitaa asioiden valmistelun. Minua on moitittu myös virkamiesten kanssa tekemästäni yhteistyöstä, hän toteaa.

Ratkaisu otti oman aikansa

Keskustalaisuuden jo kodin perintönä omaksunut Tapani Tienari on käynyt perusteellisen jaakobinpainin puolevaihdoksensa kanssa.
– Olen tehnyt varsin pitkän kunnallispäättäjän uran Kurussa ja jatkanut sitä Ylöjärvellä. Kannatukseni on vienyt minut myös maakunnallisiin luottamustehtäviin, joista maakuntavaltuuston keskustaryhmän puheenjohtajuus on ollut merkittävin postini.  Olen kokenut, että minulla ei ole luottamusta keskustaväen keskuudessa. Olen katsonut viisaaksi siirtyä kokoomukseen, jossa poliittista työtäni arvostetaan. Haluan olla myös tulevaisuudessa kehittämässä Ylöjärveä. En tahdo olla jarruna, Tapani Tienari kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?