Yrittäjäkaksikko puhkuu ideoita

Anmin Group Oy:tä luotsaavia Anu Meurosta (vas.) ja Minna Lepistöä pitävät kiireisinä ravintola Keitaan ja Vispilän lisäksi yrityksen pitopalvelu.

Anmin Group Oy:tä luotsaavia Anu Meurosta (vas.) ja Minna Lepistöä pitävät kiireisinä ravintola Keitaan ja Vispilän lisäksi yrityksen pitopalvelu.

Viime huhtikuussa Ylöjärvi sai ponnekkaan yrittäjäkaksikon ravintolakattaukseensa, kun Anu Meuronen ja Minna Lepistö ryhtyivät lounasruoka- ja pitopalvelulähettiläiksi.
Ravintola Keidasta ja lounasravintola Vispilää pyörittävät kumppanukset ovat ottaneet Ylöjärven haltuun pelottomasti.

Yrittäjäkaksikon mukaan liiketoiminta on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Naisilla on tällä hetkellä monta rautaa tulessa.
Ylöjärven Uutisten gallupissa ylöjärveläiset ilmaisivat kaipaavansa kunnollista istuskelukahvilaa ja iltaravintolaa kaupunkiimme. Meuronen ja Lepistö eivät suin päin ilmoita vastaavansa kaupunkilaisten tarpeeseen tulevissa suunnitelmissaan, mutta pilkettä silmäkulmassa on havaittavissa.
Kun naisilta kysytään millaista iltaravintolaa he mahdollisesti lähtisivät luotsaamaan, tulee vastaus ennalta pohditun kuuloisesti.
– Bistro-tyylinen ravintola, jonka kompaktilla ruokalista vaihtuu usein. Ruoka tehtäisiin mahdollisimman alusta alkaen itse lähi- ja luomuruokaa kunnioittaen.
– Konstailemattoman ruoan kyljessä tarjoiltaisiin hyviä ja jaloja juomia, jotka tekisivät ravintolaelämyksestä napakympin, Meuronen runoilee.
Yrittäjät arvelevat, että Ylöjärvellä olisi tilaa nimenomaan maltilliselle ja jokaisen kukkarolle sopivalle ravintolalle.
Ideointi loppuu kuitenkin nopeasti toppuutteluun, kun Meuronen muistaa Tampereen välittömän läsnäolon.
– Se on tosi asia, että Tampere on tässä ihan vieressä ja sen imuvoima on melkoinen.

Lounasruokaa läheltä

Kumppanukset Meuronen ja Lepistö vannovat nykyisessäkin toiminnassaan lähiruuan nimeen.
Tuotteita saapuu ylöjärveläisiltä tuottajilta, niin Veljekset Mattilasta kuin Aallon Leipomostakin.
– Tarkoitus olisi laajentaa tätä lähituottajien ketjua tulevaisuudessakin, kaksikko sanoo.
– Asiakkaat arvostavat nykypäivänä terveellistä ruokaa ja haluavat tietää sen alkuperän. Näitä samoja arvoja haetaan lounasruualtakin.
Luomuun yrittäjät suhtautuvat kaksipiippuisesti.
–  Emme tiedä, kumpi on parempi. Se, että ruoka on lähellä tuotettua ja sen raaka-aineet tiedetään vai se, että ruoka on ulkomailla tuotettua ja varustettu luomumerkillä. Emmehän välttämättä tiedä mitään ulkomaisen luomutuotteen alkuperästä, Lepistö pohtii.
Meuronen sanoo, että lähituottajista kertominen asiakkaille tuntuu hänestä hienolta.
– Voimme sanoa, että tämä leipä on Ylöjärveltä Aallon Leipomosta. Leivän vilja on paikallista ja täällä jauhettua.

Peloton ja idearikas yrittäjäkaksikko

Keitaan ja Vispilän ohella naiset pyörittävät myös pitopalvelua. Vaikka Ylöjärvellä on useampia pitopalvelua tarjoavia yrityksiä, ei se Meurosta ja Lepistöä näytä häiritsevän.
– Kaikilla pitopalveluilla on varmasti oma paikkansa Ylöjärvellä, Meuronen toteaa.
– Meidät pitävät kiireisenä kesällä erilaiset perhejuhlat. Syksy taas on enemmän yritysjuhlien sesonkia, Lepistö selventää.
Entisen yrittäjän Antero Mäkkylän saappaisiin astunut naiskaksikko sanoo, etteivät he liiemmin antaneet pelolle sijaa, kun ryhtyivät ravintola- ja pitopalveluyrittäjiksi taantuman aikaan.
–  Antero loi yritykselle niin vankan pohjan, että me keskitymme nyt enemmän yrityksen kehittämiseen, kaksikko linjaa.
He keskustelevat, että ravintola Keitaan yhteyteen voisi puuhata kahvilan, jossa naapuruston ihmiset pystyisivät tapaamaan toisiaan.
–  Tämähän toimisi mukavana kohtamispaikkana naapurustossa. Tässä lähistöllä asuu paljon senioreja, jotka voisivat käydä täällä sosialisoimassa viihtyisässä ympäristössä, jos kauemmas liikkuminen olisi hankalaa.

Yritykselle kasvot

Yrittäjäkaksikko pitää tärkeänä, että he ovat mukana paikan päällä niin ravintoloissa kuin juhlakeikoillakin.
– Haluamme itse elää tässä työssä mukana. Olemme täällä Keitaassa itse paikan päällä, koska asiakkaatkin arvostavat sitä, että täällä on joku henkilö, joka osaa varmasti vastata outoihin kin kysymyksiin.
Asiakkaiden keskuudessa uudet yrittäjät on otettu hyvin vastaan.
– Me tykkäämme, että meille tullaan juttelemaan ja antamaan suoraa palautetta.
Naiset kertovat, että lyhyessä ajassa he ovat saaneet jo tuttuja, joiden kanssa vaihdetaan kuulumisia. Paikalla oleminen on siis tuottanut tulosta.
–  Haluamme antaa kasvot tälle yritykselle, naiset linjaavat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?