YIlves haki pisteet Turusta

Jalkapallon Naisten Kakkosta tahkoava Ylöjärven Ilves vei Turun ÅIFK:ta kuin pässiä narussa. Vierasottelu päättyi ylöjärveläisten komeaan 3–0 (1–0)-voittoon.
Punapaitaiset Ylöjärven Ilveksen naiset hassuttivat viikonloppuna kumoon Turun ÅIFK:n. (Kuva: Kari Häkli)

Punapaitaiset Ylöjärven Ilveksen naiset hassuttivat viikonloppuna kumoon Turun ÅIFK:n. (Kuva: Kari Häkli)

YIlves ei saanut aivan kaikkia runkopelaajiaan vierasmatkalle, mutta siitä huolimatta joukkueen esitys oli suvereeni. Ylöjärveläisten hahmo oli kaksi maalia viimeistellyt Rosa Sirén. Hyökkääjä siirtyi osumillaan YIlveksen sisäisen maalipörssin kärkeen.
Ottelun alkuhetkillä peliä hallitsi ÅIFK. Kotijoukkueen voimakkaasta prässistä huolimatta YIlves onnistui hiljalleen kääntämään pelin painopisteen turkulaispäätyyn.
Ensimmäisen vartin aikana ylöjärveläiset loivat muutaman terävän vastaiskun, joista pallo onnistuttiin iskemään parhaimmillaan ylähirteen. Tulosta alkoi syntyä, kun YIlves sai sivurajaheiton ottelun 20. minuutilla.
Heidi Sampolahti otti heitosta pallon hallintaansa ja toimitti sen maalin edustalla olleelle Jenni Häklille. Häkli ei erehtynyt, vaan täräytti pelivälineen takatolpan kautta maaliin.
Seuraavia maaleja saatiin odottaa toiselle jaksolle. YIlveksen viimeistely oli aluksi huolimatonta, mutta 67. peliminuutilla Rosa Sirén karkasi turkulaispuolustukselta ja teki vastustamattoman maalin. Taitavan maalisepon osuma syntyi komealla laukauksella takatolpan viereen.
Jatkoa seurasi jo kuuden minuutin kuluttua, kun Heidi Linjamaa antoi Sirénille läpisyötön vasemmalle laidalle. Sirén ajoi kärkkäästi boksiin ja tykitti etukulmasta pallon verkon perukoille.
Pelin lopussa YIlves lähinnä varmisteli voittoaan.

Viimeistely petraantunut

Selkeät 3–0-lukemat vieraissa jatkoivat YIlveksen oivaa syysvirettä. Nyt joukkue on Kakkosen lohko B:n neljännellä sijalla.
Alkukaudella YIlves kärsi maalinteko-ongelmista, mutta nyt ne näyttävät olevan takana päin. Hyvässä nosteessa oleva nuori Rosa Sirén on maalannut nyt peräti neljässä ottelussa peräkanaa.
Parantamisen varaakin toki on. YIlveksen hyökkääjille rakentuu pelistä toiseen maalipaikkoja, joista häkkejä voisi iskeä nähtyä enemmänkin. Hieman paremmalla harkinnalla muutama tilanne saattaisi päätyä maaleiksi tulostaululle.
Seuraava tilaisuus onnistuneisiin ratkaisuihin koittaa lauantaina Räikällä, kun paikallisvastustaja Ilves-Kissat saapuu YIlveksen vieraaksi. Kello 16 alkavan ottelun tunnelmasta povataan hyvää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?