YIlves taipui vasta viime minuuteilla

Ylöjärven Ilves pelasi kelpo ottelun naisten jalkapallon Kakkosessa Rauman Pallo-Iiroja vastaan. Lohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Pallo-Iirot vei kuitenkin pisteet viime hetkien maaleilla.
Hyvän pelin pelannut Eveliina Reponen (16) laukoi YIlveksen 1–1-tasoitusmaalin toisen jakson alussa. (Kuva: Jari Viitanen)

Hyvän pelin pelannut Eveliina Reponen (16) laukoi YIlveksen 1–1-tasoitusmaalin toisen jakson alussa. (Kuva: Jari Viitanen)

Pallo-Iirot onnistui vasta kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa ratkaisemaan pelin edukseen nigerialaisvahvistuksensa Joy Okwoduan läpijuoksumaalilla.
Numeroihin 2–4 (0–1) päättynyt ottelu oli kuin toisinto kevätkierroksen tasaisesta kamppailusta, joka sekin ratkesi vasta loppuhetkillä raumalaisten eduksi. Pallo-Iirot jatkavat sarjan kakkosena vain pisteen piikkipaikkaa pitävän TPV:n perässä.
Ottelun alkuhetkistä lähtien peli aaltoili kentän päästä toiseen molempien joukkueiden kyetessä rakentamaan hyviä maalitilanteita. Tilastoihin asti päästiin vasta avausjakson 21. minuutilla, kun vieraiden Meri Huttunen onnistui kulmapotkun jälkitilanteessa survomaan pallon YIlveksen maaliin.
YIlves ei avausjakson lopussa pystynyt enää kovin hyvin murtamaan vieraiden terrierimäistä puolustusta, joten tauolle mentiin raumalaisten 0–1-johdossa.
Tauolla YIlves teki yhden pelaajavaihdon ja pudotti kärkipelaaja Jenni Häklin keskikentän pohjalle. Tämä ratkaisu käänsi toisella jaksolla pelin hallinnan YIlvekselle.
Ylöjärveläiset saivat luotua tilanteita, kun pallo kiersi aiempaa nopeammin laidalta toiselle. Tasoittava maali syntyi ottelun 67. minuutilla Iina Haapasen poikkisyötöstä, jonka Häkli ohjasi laitaan Eveliina Reposelle. Nopea puolenvaihto toi tarvittavan tilan ja rangaistusalueen kulmalle edennyt Reponen laukoi pelivälineen poikkiputken alle.
Kymmenen minuuttia myöhemmin raumalaisten pelinrakentaja Joy Okwodua käytti fyysisyyttään hyväkseen ja murtautui YIlveksen puolustuksen keskeltä läpijuoksuun. Okwodua viimeisteli tarkasti tolpan juureen 1–2-osuman.
YIlveksen ote pelistä ei takaiskusta hiipunut, vaan tilanteita maalintekoon syntyi lähes jokaisella hyökkäyksellä. Vain raumalaismaalivahti Noora Tallilan näyttävät heittäytymiset pallon tielle pitivät vieraat johtoasemassa.
Kotiyleisön tunnelma nousi ottelun 84. minuutilla, kun Rosa Siren riisti pallon vieraiden pohjapelaajalta ja sivalsi pallon vierasmaalin ylänurkkaan ottelun komeimmalla laukauksella.
Vain neljä minuuttia myöhemmin ottelun 88. peliminuutilla YIlveksen ilta kuitenkin synkkeni, kun Okwodua onnistui jälleen syöksyssään YIlveksen selustaan aivan paitsion rajamailta.
Johtomaali vain kaksi minuuttia ennen peliajan täyttymistä oli liikaa kotijoukkueelle. YIlves yritti vielä tasoitusta pienellä riskillä, jonka seurauksena vaihtopelaajana vain kaksi minuuttia aiemmin kentälle tullut Helmi Sipilä sai nostaa pallon YIlveksen tyhjään maaliin.
Ottelun tilanteiden perusteella muunkinlainen lopputulos olisi ollut mahdollinen. Pelien loppuhetkien taktista pelaamista olisi ehkä vielä kerrattava osana harjoituksia, jotta nämä tasaiset pelit kääntyisivät YIlvekselle.
Ensi lauantaina YIlves kohtaa Turussa ÅIFK:n. Joukkueilla on sarjataulukossa vain yhden pisteen ero, joten luvassa on tuima ja tasainen taistelu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?