YIlves tasapeliin naapurin kanssa

Ylöjärven Ilves nousi takaa-ajoasemasta tasapeliin FC Nokiaa vastaan naisten jalkapallon Kakkosessa. Pisteet jaettiin tuloksella 3–3.
FC Nokian Elina Korsumäki (vas.) yrittää tavoittaa pallon kanssa etenevää YIlveksen Eveliina Reposta. (Kuva: Kari Häkli)

FC Nokian Elina Korsumäki (vas.) yrittää tavoittaa pallon kanssa etenevää YIlveksen Eveliina Reposta. (Kuva: Kari Häkli)

Otteluun hyvin latautunut kotijoukkue meinasi yllättää hienoisena ennakkosuosikkina vieraskentälle saapuneen YIlveksen.
Runsasmaalisessa ottelussa kahden maalin tappioasemasta tasapeliin noussut YIlves sai lopulta tyytyä yhteen sarjapisteeseen, vaikka joukkueella oli myös mahdollisuus viedä täysi pistepotti.
Loistavissa olosuhteissa pelattu ottelu alkoi kotijoukkueen kovalla rynnistyksellä, joka kuitenkin laantui alkuminuuttien jälkeen. YIlves rakensi tasaisesti laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistelystä puuttui tarkkuus.
FC Nokia sen sijaan iski terävästi tilanteen saatuaan. Ensimmäisen puoliajan ainoa maali syntyi vasta ottelun 36. minuutilla. FC Nokian Ella Lehtonen karkasi tekemään maalin vastahyökkäyksen päätteeksi vain hetki sen jälkeen, kun YIlveksen Rosa Siren oli ampunut pallon nokialaisten maalin yläputkeen.
Toinen puoliaika alkoi YIlveksen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla jo kolmannella peliminuutilla. Jenni Häkli sai kulmalipun tuntumaan edenneeltä Rosa Siréniltä syötön takaviistoon. Häkli latasi vasurillaan 16 metristä kovan pommin FC Nokian maalin ylänurkkaan.

Liika into kostautui

Maalin jälkeen YIlves sai hyvän otteen pelistä, mutta liika hyökkäysinto kostautui seitsemän minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkue iski pallon kahdesti vieraiden verkkoon.
Ensin Elina Korsumäki karkasi läpiajoon vasemmalta laidalta ja sijoitti pallon maalin takakulmaan. Vain vajaa minuutti myöhemmin Ella Lehtonen vei nokialaiset jo 3–1-johtoon.
YIlveksen takaa-ajo alkoi seuraavalla peliminuutilla, kun tehopelaaja Rosa Sirén antoi jo toisen maaliin johtavan nappisyötön. Oikeassa laidassa viilettänyt Eveliina Reponen nappasi ristipallon kotijoukkueen puolustuslinjan takana ja karkasi maalintekoon. Takatolpan juureen ammuttu maanuoliainen kavensi tilanteeksi 3–2.
Ottelun 57. minuutilla YIlveksen takaa-ajo tuotti jälleen tulosta, kun Mari Rantasen keskitys tavoitti vierasmaalin edestä Rosa Sirénin pään. Tarkka ohjaus maalin takakulmaan tasoitti tilanteeksi 3–3.
Vaihtoruletti pelin loppupuolella sekoitti YIlveksen peliä ja loppukiri hyytyi.
Kotijoukkue sai vahvan otteen viimeisten peliminuuttien ajaksi ja oli lähempänä voittomaalin tekoa. Tarkka linjatuomari kuitenkin liputti vaarallisimmat tilanteet paitsioiksi, eikä lisämaaleja ottelussa nähty.
YIlveksen puolustuslinja hakee vielä huippuvirettään, sillä valmentajaksi siirtyneen Sini Sutisen poissaolo keskuspuolustuksesta näkyy vastustajan läpiajojen lisääntymisenä.
Vastapainoksi hyökkäystehoja on alkanut löytyä kaikilta hyökkääjiltä, mikä näkyy myönteisenä maalisuhteena.
YIlves on seuraavaksi pistejahdissa jo huomenna torstaina kevätkauden päättävällä kierroksella Räikällä. Vastaan asettuu kello 19.45 Turun Weikkojen kakkosjoukkue, joka on sarjataulukossa kutkuttavasti juuri YIlveksen edellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?